Izvor: Tanjug
08.02.2021 u 08:24
0

VODENIM TOPOVIMA NA LJUDE: Hiljade demonstranata na protestu protiv vojnog udara (FOTO)

Policija je danas upotrebila vodene topove da bi rasterala hiljade demonstranata koji su protestovali u glavnom gradu Mjanmara Najpjidu protiv vojnog udara u kome je sa vlasti sklonjena i pritvorena premijerka Aung San Su Ći.

Ne propustite:

DUGE CEVI, obaranje na zemlju, pa lisice: Ovako je UHAPŠEN muškarac uhvaćen sa 278 paketa marihuane! (VIDEO)

LISTA DOBITNIKA: Oni su dobili vredne nagrade u „Naslovnoj strani“!

Potresno! SLOMLJENA IM SRCA! Sedam godina brinuli o njima, a onda ih je neko otrovao: Samo je ONA preživela

Britanac detaljno opisao BEOGRAD NOĆU: Evo kako se osećao šetajući „MRTVIM ULICAMA“ (VIDEO)

Ljudi, to je LJUBAVNA AFERA! Novak u svom fazonu najavio start na Australijen openu

Sve su glasniji i organizovaniji pozivi demontranata građanima da se pridruže protestima i podrže kampanju građanske neposlušnosti protiv vojnog udara koji je izazvao i veliki broj negativnih reakcija širom sveta, prenosi Rojters.

„Mi, medicinski radnici, predvodimo ovu kampanji i pozivamo sve vladine službenike da se pridruže pokretu građanske neposlušnosti“, poručila je medicinska sestra iz državne bolnice u najvećem gradu Jangonu.

Demontracije održane tokom vikenda su najveće u poslednjih 14 godina, od 2007. godine kada su budistički kaluđeri pokrenuli tzv. Šafransku revoluciju koja je doprinela demokratskim promenama u Mjanmaru.

U agencijskom izveštaju se navodi da se na video snimcima vidi kako policija u prestonici Najpjidu ispaljuje salve iz vodenih topova na hiljade demonstranata i čini se da je više njih tada i povređeno.

Pročitajte još: 

MASAKR U KONGU: U napadu islamista na selo ubijeno 10 osoba

Španac NIJE IMAO KUD: Nadal o Novakovoj dominaciji u Melburnu

Vlasnik UHAPŠEN uz krivičnu prijavu: U vreme karantina 30 osoba u lokalu

HAPŠENJE U PROKUPLJU: Maloletnik osumnjičen za razbojništvo i polno uznemiravanje

Protesti su do sada bili mirni, ali primećeno je kretanje konvoja vojnih vozila što izazova zabrinutost da bi to moglo doći do konfrontacije između službi bezbednosti i nezadovoljnih građana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter