Izvor:
13.07.2016 u 23:18
0

POKEMON GO – OD ORUŽANE PLJAČKE DO OTKRIVANJA LEŠA: Ovo je IGRICA koja je OSVOJILA SVET!

Nova igrica za mobilne telefone Pokemon Go je preko noći postala senzacija u Americi kada je tokom proteklog vikenda "skočila" na vrh liste Apple aplikacija, ali je istovremeno imala ulogu u oružanim pljačkama u Misuriju, u otkriću leša blizu Rivertona i u lakšim povredama fanova igre, preneo je CNN.

Kako su izvestili zvaničnici i mediji, policija iz predgrađa u Sent Luisu uhapsila je četiri tinejdžera u nedelju zbog oružane pljačke prodavnice, kojima je geografska lokacija iz Pokemon aplikacije poslužila za pronalaženje idealne lokacije.

Šajla Vigins (19) je otkrila telo čoveka, za kog se veruje da se udavio u plitkoj vodi u blizini mosta u Rivertonu (Vajoming), a sve to se dogodilo dok je ona tražila "vodenog Pokemona".

Nekolicina korisnika aplikacije je povređena igrajući ovu igru na ulici u hodu, navodi se u saopštenju.

Igra podrazumeva korišćenje GPS mapiranja i kameru na mobilnim telefonima i tabletima pomoću kojih se na različitim stvarnim lokacijama traže virtuelni Pokemon likovi, od kojih je najpopularniji "umiljat žuti Pikaču".

Inače, "Pokemon Go" je baziran na Japanskoj franšizi iz 1990., a njeni tvorci su Pokemon kompanija International, Niantik Inc i Nintendo Co Ltd.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/Glory

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter