Izvor:
05.11.2019 u 18:00
0

KUĆA KOJU MOŽETE INSTANT DA INSTALIRATE: Za samo 8 minuta? (FOTO, VIDEO)

Kuća koju možete instalirati za svega 8 minuta bez potrebe za radnicima

Stiže kamion, iz njega izlazi modul u obliku onih metalnih kontejnera za prevoz i 8 minuta kasnije (ta-daa!) ulazite u svoj novi dom. Britanski Ten Fold na tržište je plasirao raznovrsne samoslagajuće objekte koji se mogu preseliti gde god poželite.

Ten Fold je osnovan pre 8 godina i krenuo je sa razvojem tehnologije koja omogućava da se zgrade i druge strukture lako prevoze i postave na bilo kakvom terenu (pa i neravnom), gde su potrebne, bez radnika i uključujući minimalnu potrošnju energije. Proces slaganja vrlo je efikasan, pa kad se objekti rastvore, mogu ispasti dosta veliki, uprkos prvom utisku.

Objektu je potrebno oko 8 minuta da se rastvori, a može se ponovno zatvoriti jednakom brzinom, utovariti na kamion i preseliti negde drugo. Veliki model kuće, kada se rastvori, ima 64 kvadrata uz dodatnih 20 za skladištenje stvari. Odmah su spremni za korišćenje, a mogu se slagati na razne načine, pa se od njih može napraviti i hotel.

Komponente se mogu sastaviti tako da se vrata ili prozori mogu postaviti bilo gde, a sadrže i prostor za razne energetske sisteme; skladištenje vode, klimatizaciju vazduha, mogu se dodati solarni paneli… Drugim rečima, ovaj objekt može se pretvoriti u energetski potpuno nezavisnu kuću. Elementi se mogu dodavati, sklanjati, menjati, sve po željama vlasnika…

Ten Fold svoj proizvod planira nuditi na globalnom nivou, pa su trenutno u potrazi za proizvođačima širom sveta. Cene će varirati zavisno od veličine i složenosti objekta, proizvođača, zemlji u kojoj se postavlja, materijalima korišćenima u gradnji, ali jedno obećaju – biće cenovno prihvatljivi.

Osim za kuće, vikendice ili hotele, tehnologija se može koristiti i za mobilne tribine, terase, posmatračnice, plutajuće objekte, stepenice, mostove, stadione, od njih se mogu formirati i privremene male prodavnice, kućice na drvetu, plesni podijumi, ograde… Mogućnosti su nebrojene.

Izvor: Opušteno.rs
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter