Izvor:
09.09.2019 u 00:09
0

DA LI STE ZNALI? Ovo je prava simbolika KORNJAČE! (FOTO)

Evo jedne životinje koja je oduvek smatrana simbolom dugovečnosti, blagostanja i najveće moguće zaštite. Pogađate, reč je o kornjači – simpatičnom gmizavcu karakterističnog oklopa koji (verovali ili ne!) naseljava našu planetu već duže od 250 miliona godina! Zato i ne čudi što se upravo kornjačama pripisuju osobine poput izdržljivosti, determinisanosti, upornosti, stabilnosti i istinske mudrosti.

Ipak, ono na šta bi svaka kornjača mogla da bude više nego ponosna jeste činjenica da za ljude ona oduvek predstavlja simbol sveta, odnosno simbol planete Zemlje. U kornjači Indijci vide sliku svemira i njegove postojanosti, dok njene noge simbolišu četiri strane sveta. Kada je grčka mitologija u pitanju, kornjaču srećemo u mitu o Hermesu, koji je od njenog oklopa sebi napravio liru na kojoj je mogao izvoditi čarobne melodije. Na istoku je ona moćan feng šui simbol, a Kinezi je još nazivaju i crnom ratnicom, pa ne čudi što je (zajedno sa zmajem) upravo kornjača krasila zastavu carske vojske.

Iz svega ovoga lako je doneti zaključak da je i talisman u obliku kornjače jedan od najpopularnijih talismana plodnosti, zaštite, sreće i zdravog života. Kornjača donosi prosperitet, lagano ali stabilno poboljšanje u gotovo svakoj sferi života, a garantuje dugovečnost, istrajnost i povlačenje pametnih, mudrih poteza. Simbol je sigurnosti, pravde, skromnosti i pobožnosti, a samim tim i velike i istinske duhovnosti koja čoveka ne napušta čak ni u najtežim trenucima. Smatra se da njen oklop ima posebnu moć da čoveka zaštiti od nepredviđenih, iznenadnih loših događaja i opasnosti. Zaista, i sama pomisao na kornjačin oklop nam daje sliku majčinog krila i odbrane.

Najvažnija lekcija koju svako od nas može da nauči od kornjače jeste postizanje potpunog mira čak i u najvećem haosu. Svojim laganim, sporim pokretima, ona nas svakodnevno uči da je najbitnija stvar ostati priseban, nepokolebljiv, odan svojim potrebama i instinktima, čak iako svi oko nas propagiraju sasvim suprotno. Kornjača kao da nije zainteresovana za instant-rešenja, ona je obdarena neverovatnim čulom mirisa što u prevodu znači da ona jednostavno ima nepogrešiv njuh za svet koji je okružuje. Zato i ne čudi što kornjače nisu ofanzivne životinje, one jednostavno kao da nemaju potrebu da išta dokazuju već prihvataju stvari onakve kakve jesu i nastavljaju da prate svoj svakodnevni ritam. Ne treba zaboraviti ni simboliku kornjačinog uvlačenja u oklop, što predstavlja jasnu asocijaciju bavljenja sobom, odnosno svojim unutrašnjim bićem. Uvek imajte na umu da oklop kornjači ne predstavlja nikakvu teškoću, ona s njime ponosno korača gde god da krene, pa nas samim tim simbolično poziva da istražimo sebe u potpunosti, ne bismo li i mi dobili nešto od njene mudrosti i iskustva.

Pojava kornjače u snovima se uglavnom povezuje sa novom ljubavnom vezom koja, u zavisnosti od detalja sna, može simbolisati i manje neprijatnosti vezane za osećaj neuzvraćene ljubavi. Ipak, najčešće se smatra dobrim znakom koji nagoveštava siguran napredak, a istovremeno ukazuje da imamo i sasvim solidnu zaštitu (što od porodice, što od prijatelja) na putu do cilja kome težimo. Srećna budućnost, dobro zdravlje i postepeno poboljšanje uslova života takođe spadaju u njenu nadležnost, pa se čini da možete biti više nego zadovoljni njenom posetom u toku noći!

Izvor:opusteno.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter