Izvor:
08.09.2019 u 15:51
0

NOVI TURISTIČKI POTENCIJAL: MARKOVAČKO JEZERO !

Svega 60 km od Beograda, podno Kosmaja, vešto se od gužve skriva prava lepota – Markovačko jezero, akumulaciono, na reci Košarni.

Dok jedni gledaju u nebo, u nadi da će nekako videti udaljenu galaksiju toliko prekrivenu prašinom da je svetlost koju emituje gotovo nevidljiva sa Zemlje, drugi uživaju u opipljivim, oku milim lepotama.

Posle nepunih sat vremena vožnje autoputem ka Mladenovcu, te potom starim kragujevačkim putem, eto nas na odredištu. Šerlok u nama ne miruje… Lets go, my dear Watson. Istražimo!

Markovačko jezero u sebi krije dosta riba grabljivica. Plitko je, pa je džigovanje otežano i zato se preporučuje lov voblerom, posebno u kasnim večernjim satima. Ako nemate pojma šta ovo znači, ništa strašno – ribari će već znati…

Markovački „beli medved“ je šaran. Tik pored ivice jezera vidimo tablu, na kojoj stoji jasno upozorenje: svaki ulovljeni šaran se mora vratiti u vodu, bez obzira na veličinu.

Kažu da je jezero nekada bilo duboko čak 12 metara, ali se vremenom taložio mulj, vodostaj opao, a jezero počelo da poprima odlike tipičnog šaranskog revira.

Na samom jezeru videli smo dva restorana, a nedaleko su i bungalovi u kojima može da se prenoći, kad poželite da odmorite i dušu i telo duže od jednog dana.

Sve u svemu, ako želite odmor, kupanje, čist vazduh, a možda biste i pecali, Markovačko jezero je pravo mesto za vas.

Danju je detalja za fotografisanje dosta. Kako li je tek u večernjim satima, pitate se? Telefone u ruke i pravac na Markovačko jezero.

danubeogradu.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter