Izvor:
17.08.2019 u 17:26
0

PRANJANI: Posle juniora,večeras takmičenje violinista seniora!

U Pranjanima se održava prvi Sabor violinista, a večeras je na programu takmičenje seniora.

Joca Vasić, trinaestogodišnji dečak iz Beča, ali rodom iz sela Piroman kod Obrenovca, dobitnik je nagrade Prva violina u kategorji juniora.

Zlatna violina na Prvom saboru violinista u takmičenju za mlađe kategorije otišla je u ruke Bobana Vasića, takođe iz Piromana, koji je maestralno odsvirao pesmu "Da zna zora", a potom i "Šiletovo kolo".

Šarenolik repertoar preovladavao je u petak na prvoj takmičarskoj večeri, a publika je uživala i u zvucima vlaške violine. Ognjen Janjić iz sela Duboka, kod Kučeva oduševio je žiri izvođenjem "Stare Vlajne" i u njegove ruke otišla je nagrada za najbolje odsvirano kolo.

Oko deset hiljada ljudi došlo je da podrži trinaest spretnih juniora, koji su ukrstili svoja gudala na centralnoj bini u sred suvoborske varošice.

Takmičari iz Srbije, ali i dijaspore publici i žiriju odsvirali su po jednu pesmu i po jedno kolo. Ređali su se šumadijski, vlaški i izvorni tonovi, a onda je žiri ipak morao da oceni izvođače i proglasi najbolje.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter