Izvor:
20.06.2019 u 00:17
0

OTKRIVAMO: Kako da se izborite sa upornim biljnim vašima?

Oni ne sadrže nikakve hemikalije, ekološki su i bukvalno ih možete napraviti za sitan novac. Kako? Evo našeg recepta!

Biljne vaši su mali zeleni insekti koji se brzo razmnožavaju: jedna vaš za samo nedelju dana može da izlegne osamdeset mladih. Kada napadnu biljku, isisaju joj sok, tako da lišće počinje da se suši, a cvetovi ne uspeju da se rascvetaju kako u vrtu tako i među biljkama koje se uzgajaju na balkonu.

Na sreću, hemijski sprejevi nisu jedini način da ih se rešite. Postoji jednostavan i izuzetno efikasan način da vaši prestanu da napadaju ruže i druge biljke u vašem vrtu.

Preparat protiv biljnih vaši možete pripremiti na dva načina – uz pomoć crnog luka i belog luka.

Za pripremu je potrebno:

– jedan veliki crni luk

– jedan litar vode

Crni luk ogulite i narežite na kockice. Stavite u lonac. Prelijte vodom i kuvajte oko 30 minuta. Ostavite da se ohladi i sipajte u bocu.

Drugi primer:

– 4 velika čena belog luka

– 2 litra vode

Iseckajte beli luk, stavite u posudu i prelijte vodom. Kuvajte oko 20 minuta i ostavite da se ohladi. Sipajte u boce sa sprejom ili u kantu za zalivanje.

Dovoljno je da naprskate biljke. Kada koristite proizvod u kućnim uslovima, ne morate da brinete da ćete ga previše koristiti. Za razliku od hemijskih sredstava, ne može se predozirati. Vodite računa da poprskate i donju i gornju stranu lista – to će trajno eliminisati biljne vaši. Prskanje preparatom na bazi belog luka je takođe efikasan način za gljivične bolesti koje utiču na naše biljke.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter