Izvor:
19.06.2019 u 22:38
0

IMATE KUĆNE LJUBIMCE? Evo KAKO da uštedite!

Srećom, troškovi se mogu značajno smanjiti, a to ne utiče na dobrobit i zdravlje kućnog ljubimca.

Našim životinjama je potrebna hrana, topla posteljina, medicinska nega. Morate platiti za sve ovo. Ne kaže se badava da je kućni ljubimac još jedan član porodice koji ima svoje zahteve. Pored toga, postoje dodatne značajne količine novca koje se moraju izdvojiti ukoliko se kućni ljubimac razboli. Zbog toga je vredno analizirati račune i mirno razmišljati o tome kako ih možete smanjiti.

Pripremili smo nekoliko načina za uštedu na ovoj vrsti troškova.

Prevencija je bolja od lečenja

Pazite na obavezne vakcine. Zahvaljujući tome, ljubimac će izbeći mnoge ozbiljne (i skupe) bolesti. Na primer, vakcinacija protiv besnila je obavezna. Saznajte u opštinskoj ili gradskoj kancelariji, možda se finansira iz javnih sredstava. Saznajte kada se u vašem gradu sprovode akcije slobodne kastracije / sterilizacije i čipovanja. Zapamtite kada je godišnji pregled kod veterinara. Zahvaljujući tome, biće moguće ranije otkriti mnoge nepravilnosti, što će učiniti tretman kraćim i jeftinijim. Upotrebljavajte redovno proverena sredstva za buve i krpelje.

Posude i ogrlice

Posude, ogrlice i drugi gedžeti – cena nije odlučujući kriterijum. Ono što je najvažnije je dobar kvalitet, trajnost i sigurnost. Jeftine plastične posude brzo propadaju, teško ih je održavati čistima. Moraju se često menjati. Na primer, porcelan ili staklo su bolji.

Kućnom ljubimcu nisu potrebne luksuzne ogrlice

Dovoljno je da bude dovoljno velika i udobna. Regulisane ogrlice dobro rade. Kada ljubimac raste, dovoljno je da pomerite rupu, umesto da kupite novu ogrlicu.

Igračke za kućnog ljubimca

Igračke za kućnog ljubimca ne moraju imati etiketu iz robne kuće. Možete sami napraviti mnogo igračaka. Za to vam nisu potrebne posebne veštine. Mačke će biti oduševljene ako im date zgužvane komade papira i kartonske kutije za igru u kojima se mogu sakriti. Ne kupujte previše igračaka za životinje. One su kao deca, brzo im postaju dosadne.

Dobra hrana po nižoj ceni

Uglavnom u budžetu kućnog ljubimca najviše plaćamo za hranu. Ali ima i dobrih vesti. Najviše možete da uštedite na njoj: Dovoljno je da ne nasedate na marketinške trikove. Činjenica da na kesi piše "premium" ne znači da hrana sadrži bolje sastojke od uobičajene. Najvažnija je kompozicija. Zato obratite pažnju na to. Kupite velike pakete. Kada nađete hranu koja odgovara vašem kućnom ljubimcu i pruža mu potrebne hranjive sastojke, odaberite veće vreće. Da biste uštedeli još više, kupujte online. Zapamtite, međutim, da ne kupujete ogromne pakete ako imate jednu malu mačku. Suva hrana vremenom gubi nutritivna svojstva.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter