Izvor:
24.05.2016 u 18:37
0

ZEMLJA BENGALA: Postoji pregršt razloga da posetite BANGLADEŠ! (VIDEO)

Bangladeš je prelepa zemlja koja obiluje egzotičnim plažama i intrigantnim brdima i šumama koje daju neobičan kontrast modernoj arhitekturi gradova.

Predstavljamo vam tri najpoznatije turističke destinacije, ali i klip sa još 10 fantastičnih prizora.

Somapura Mahavihara

Ukoliko ste ljubitelj arheologije, ova turistička atrakcija je kao stvorena za vas. Veruje se da je ovaj budistički samostanski kompleks izgrađen u četvrtom veku i nalazi se u Paharpur oblasti Bangladeša. Ova neobična četvorougaona struktura koja pokriva više od 11 hektara okruženih 5 metara debelim i 3-5 metara vusokim zisom ima 177 ćelija za meditaciju. U svom središtu ima stupa spomenik u obliku polulopte koji je simbol Bude i Budizma. Arheolozi su na ovom nalazištu pronašli pregršt skulptura i interesantnih artefakata koji su koristili antički monasi – novčići, keramika…

Ostrvo Sent Martin

Reč je o jedinom koralnom ostrvu u Bangladešu. Baš zbog toga turisti hrle na Sent Martin, ostrvo u jugoistočnom delu Bengalskog zaliva. Meštana ima sasvim malo, turisti su veći deo "stanovništva". Turističke agencije poseduju brodiće koji svakodnevno plove do ovog ostrva iz obližnjih gradova. Ostrvo Sent Martin lokalno stanovništvo zove i Ostrvo kokosa.

Bandarban – Brana majmuna

Ova čarobna oblast nalazi se na jugoistoku Bangladeša i ubraja se u jednu od najegzotičnijih atrakcija juga Azije. U okviru Bandarbana nalazi se predivno mirno jezero, kao i vodopad Šojlo Propat. Tu možete obići i nekoliko velikih budističkih hramova od kojih je najpoznatiji Bandarbanski Zlatni hram u kome se nalazi statua Bude, druga po veličini u celoj državi.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter