Izvor:
24.03.2017 u 00:41
0

INFORMIŠITE SE NA VREME: Ovo su najjeftiniji gradovi na svetu!

Nakon što smo objavili rezultate istraživanja o najskupljim gradovima na svetu, vreme je i za one najjeftinije. Nedavno je izbačeno istraživanje u kojem su sastavili listu onih najpovoljnijih.

Za njih vam definitivno neće trebati mnogo novca da se zabavite, dobro ručate ili popijete koju čašicu više u klubu.

Naravno, većina ovih gradova nalazi se u Aziji i Africi i to u zemljama gde je standard značajno niži, ali ima i onih koji se nalaze blizu nas.

SOFIJA

– Iz vazduha kada je vidite nećete odmah biti inspirisani. Redovi zgrada iz sovjetskog vremena, džamija u centru grada pored Staljinističke arhitekture, a između njih se nalaze umetnici. Ovo je ponosan grad koji je oblikovan preko više od dva milenijuma i oseća se uticaj Tračana, Rimljana, Otomana i Rusa – napisao je novinar britanskog “Telegrafa” i “Vajsa” Ben Brajant.

PANAMA

– To je nakosmopolitskiji grad u Centralnoj Americi, sa posebno energičnim noćnim životom. Grad koji raste, sa modernom arhitekturom, plažama i prašumama do kojih vam je potrebna kratka vožnja taksijem – napisao je o Panami je Kris Mos, pisac i novinar.

RIJAD

Malo ljudi razmišlja o prestonici Saudijske Arabije kao gradu za odmor. Ali oni koji se odluče za Rijad, čekaju ih niske cene.

SANKT PETERBURG

Zar ruski carski grad može biti ovako jeftin? Sudeći po ovom istraživanju, odgovor je “da”. Grad je burne istorije, koji je u 350 godina postojanja “video” više nego mnogi gradovi u hiljadu godina. Ovdje je zapravo sve istorija, jer na svakom koraku nalazite neku priču iz prošlosti.

ASUNSION

Glavni grad Paragvaja zadnjih nekoliko godina doživljava pravi turistički bum, što nije ni čudo ako znamo kako se radi o gradu bogate istorije, koji je stariji od, na primer, Rija de Ženeira i Buenos Ajresa.

KATMANDU

Glavni grad Nepala takođe nije skup. Ko želi da vidi Himalaje prvo dolazi ovde, jer je grad sjajna polazišna tačka za put osvajanja najviših svetskih vrhova.

JOHANESBURG

Jedan od tri glavna grada Južnoafričke Republike krupnim koracima gazi napred. Reč je o jednom od najmodernijih gradova na afričkom kontinentu, prepunom nebodera i poslovnih zgrada, tako da izgledom podseća na američke i zapadnoevropske gradove.

Telegraf
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter