Izvor:
19.05.2016 u 14:54
0

MAGIČAN SVET UKUSA I BOJA: Ove MUZEJE ČOKOLADE posetite bar jednom u životu! (FOTO)

Većina ljudi na svetu obožava čaroban ukus čokolade, a ako se doda malo mašte i umetnosti nastaju muzeji koji nude različite poslastice. Pored skulptura, znamenistosti i različitih poznatih ličnosti, poslastičari su se potrudili da naprave kolače koji će obradovati ne samo mališane, već i starije posetioce.

Ako ste ljubitelj slatkiša i putovanja, ovo su prava mesta za vas!

Muzej čokolade u Kelnu– smešten na reci Rajni, posetiocima otkriva istoriju čokolade na tri sprata, a najveća atrakcija je poznata čokoladna fontana. Za dobrodošlicu svojim gostima ovaj nemački muzej nudi vafle štapiće umočene u vruću čokoladu. Takođe, moguće je videti različite oblike kolača i torti, koji će vas ostaviti bez daha.

Museu de la Xocolata ili Muzej čokolade u Barseloni očaraće vas čim kročite u njega. Skulpture tog muzeja toliko su impresivne da ćete zaboraviti da je reč samo o čokoladi. Njihovi oblici se kreću od ozbiljnih dela pa do likova iz crtanih filmova. Nakon toga možete da degustirate najfinije praline i uživate u mirisima.

Fabrika čokolade u blizini Melburna– Amazing World of Chocolate u Australiji prava je turistička atrakcija kojoj je teško odoleti. Tamo možete da vidite kako se proizvodi čokolada. Sigurno će vas oduševiti čokoladna skulptura Davida. Tu je i ceo gradić čije su kuće sazidane od ove poslastice. Zanimljivo je i to da gosti mogu i sami da pokušaju da naprave čokoladu.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay/Wikipedia.org/Wikimedia.org/Twitter.com/Laura/Areej Alghamdi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter