Izvor:
02.11.2019 u 17:20
0

OSTAVIĆE VAS BEZ DAHA: Ljubitelji Hari Potera moći će da uživaju baš u OVOM selu!

Ljubitelji Harija Potera moći će da provedu noć u kući u srednjovekovnom selu, gde su snimane scene doma poznatog čarobnjaka i gde je nastao čuveni ožiljak.

Prošlo je više od dvadeset godina kako je objavljen prvi deo čuvene priče o Hariju Poteru. Lik koji je osmislila J.K. Rouling još uvek je veoma popularan, pa se mnoge turističke ponude oslanjaju na to.

Organizuju se mnogi obilasci sa temom verovatno najpoznatijeg čarobnjaka na svetu, a u ponudi se pronašla i kuća u kojoj je rođen čarobnjak i gde je dobio ožiljak u obliku munje od Znate već koga.

Kuća De Vere nalazi se u srednjovekovnom selu Lavenem u Engleskoj, gde su snimane scene za film „Hari Poter“ kada je bilo potrebno prikazati Godrikovu dolinu.

Kuća iz 14. veka je otvorena, ne samo za obilazak, već se u njoj može provesti i noć za oko 130 evra. Od 340 kuća koje se nalaze u Lavenemu, ova je najočuvanija, a sada će ljubitelji Harija Potera imati priliku da uživaju u “njegovoj rodnoj kući“, a osim toga, celo selo je zbog duge istorije veoma zanimljivo.

Izvor: B92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter