Izvor:
02.10.2019 u 20:18
0

OKTOBAR U SOKOBANJI: „SOKOGRAD“ će okupiti slikare i vajare iz cele Srbije !

Sokobanja je poznata po svom bogatom zabavno-umetničkom programu, a turističku sezonu će zatvorati tokom celog oktobra.

Sokobanja je u protekla četiri meseca bila domaćin više od 70 različitih muzičkih, kulturno-umetničkih, zabavnih i sportskih manifestacija. A u oktobru će biti organizovana umetnička kolonija "Sokograd", muzička manifestacija Prvi glas Sokobanje, planinarska akcija "Radenkovanje na Devici" i pozorišni program "Nušićevi hajduci", kako i se zatvorila turistička sezona.

Kako je najavljeno iz Turističke organizacije Sokobanje, oktobarski program otvoriće umetnička kolonija "Sokograd", od 7. do 13. oktobra, koja će po 14. put okupiti slikare i vajare iz Srbije.

Manifestacija "Nušićevi hajduci", koja okuplja sve škole koje nose ime poznatog pisca, ove jeseni biće drugi put organizovana u Sokobanji, a učenici će od 10. do 13. oktobra, kroz izvođenje pozorišnih predstava imati priliku da se upoznaju sa stvaralaštvom Branislava Nušića.

Program će 26. oktobra zatvoriti takmičenje "Prvi glas Sokobanje", koje će okupiti pevače amatere sa teritorije opštine, i planinarska akcija u okviru koje će se planinari okupiti u selu Radenkovac i obići planinu Devicu, koja na jednom od svojih platoa, na 1.100 metara visine, krije brojne pećine i vrtače.

Sokobanja je u prvih sedam meseci ove godine imala 75.000 turista, što je 23 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

b92.net
Foto: sokobanjanadlanu.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter