Izvor:
26.09.2019 u 19:25
0

MUZEJI GRADA SVETLOSTI: Lako i besplatno! Evo i kako!

Grad svetlosti nezaobilazna je destinacija za strastvene ljubitelje umetnosti, a ako isplanirate putovanje tako da u Parizu budete prve nedelje u mesecu, dosta ćete uštedeti.

Pariz je riznica umetničkih remek-dela i najistaknutijih kulturnih blaga, ali da biste ih videli, ne morate da potrošite mnogo novca na ulaznice, koje su poprilično skupe.

Nacionalni Pikasov muzej, čuveni Luvr, muzej Orsej, kao i Pompidu samo su neki od muzeja u Parizu koji svake nedelje u mesecu otvaraju svoja vrata besplatno, i to tokom cele godine. Ulaz u najpoznatiji muzej u Parizu, Luvr, besplatan je i na Pad Bastilje.

Taj događaj Francuzi obeležavaju kao državni praznik prisećajući se 14. jula 1789. kada je osvojena zloglasna tvrđava Bastilja, tamnica u pariškom predgrađu Sen Antoa

Valja imati na umu da je ulaz u Luvr u prvim nedeljama u mesecu besplatan samo u večernjim satima (18:00 – 21:45). Ako imate manje od 26 godina, u Luvr možete da uđete besplatno i petkom uveče.

Neki muzeji besplatni su svake nedelje u mesecu, ali samo od oktobra do marta. Ako ste strastveni ljubitelj umetnosti, pogledajte spisak muzeja i proverite kojim su danima u godini slobodni.

Izvor: B92
Foto: Twitter/Play Travel Beograd

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter