Izvor:
26.09.2019 u 10:50
0

POSTOJI NEKOLIKO NAČINA DA ŠTEDITE NA SVOM ŽIVOTNOM STILU: Evo kako da svakodnevno štedite novac za putovanja?!

Obično je vreme novogodišnjih praznika ono kada se odlučimo da sebe počastimo nekim mini putovanjem, u kome ćemo uživati i Novu godinu započeti bogatiji za još jedno iskustvo. Zato je sada pravo vreme da počnemo da štedimo i odvajamo pare za neko od naših narednih putovanja, o kome maštamo celog života.

Postoji nekoliko načina da štedite na svom životnom stilu, svakodnevno, kako biste taj novac iskoristili za neko putovanje, na koje već dugo želite da odete, a mi smo izdvojili neke od najpraktičnijih načina, koji će vam pomoći da uštedite novac i otputujete bilo gde tokom ove jeseni, ili zime.

Kuvajte

Živimo brzo i često nemamo vremena da sva 3 obroka pojedemo kod kuće, međutim, kad malo razmislite, ručanje u restoranu, ili po obližnjjim pekarama u pauzi za ručak, često je najveći izvor potrošnje na dnevnom nivou, a uz to, nije tako zdravo. Savetujemo da svakodnevno kuvate i spremate obroke koje ćete nositi sa sobom na posao i primetićete koliko vam na dnevnom nivou novca ostaje. Svakodnevno odvojite novac, koji biste inače potrošili na hranu na poslu i stavite ga sa strane, na mesto na kome čuvate novac za putovanja. Naravno, to ne znači da nikad ne možete dopustiti sebi kafu sa prijateljima, ili večeru u restoranu, ali potrudite se da to bude jednom do dva puta mesečno.

Tegla s kovanicama

Ovo zaista zvuči kao izlizan savet, ali ako svakoga dana sve kovanice iz novčanika prebacite u teglu, iznenadićete se, ali kroz nekoliko meseci uštedećete novac, ako ništa drugo, za putnu kartu, ili boravišne takse.

Minimalistički stil života

Ako ste žena, nemate pojma koliko ćete novca uštedeti, ako u narednih 5 meseci kupite samo ono što vam treba, bez suvišnih krpica, beauty proizvoda, koje ne možete da potrošite u narednih godinu dana, paleti za šminkanje, koje nećete ni otvoriti, jer već imate slične boje. Dakle, ako želite da što pre priuštite sebi neko putovanje, odvojite na mesečnom nivou novac koji inače trošite u šopingu i odložite ga u štednju za putovanje!

Ovo su tri najlakša načina da svakodnevno uštedite po malo i priuštite sebi putovanje o kome već dugo maštate. Putovanja su zaista dragocena iskustva i ne treba ih ostavljati za posle, jer to posle možda neće doći, a vi ćete propustiti priliku da proživite mnoga neverovatna iskustva, koja putovanja sa sobom nose.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter