Izvor:
14.09.2019 u 10:24
0

TADŽ MAHAL: Biće otvoren za posetioce čak i NOĆU!

Svetsko čudo uvodi novinu koja će se dopasti svetskim putnicima.

Tadž Mahal je jedno sedam svetskih čuda novog doba i zbog toga ima veliki problem sa mnogobrojnim turistima koji hrle da se dive ovom mauzoleju.

Zbog toga su pre negog vremena bili primorani da podignu cene ulaska, ali i da naplate kaznu svakome ko ostane duže od tri sata.

Ipak, nadležni su odlučili da udovolje turistima, među kojima ima mnogo onih koji su prešli pola sveta kako bi videli ovu veličanstvenu građevinu. Doneta je odluka da Tadž Mahal bude otvoren čak i noću.

Kako je potrebno da se prvo osvetli park, noćni obilazak muzeja će malo sačekati. Ministar kulture i turizma Prelad Sin Patel je saopštio da su stalno dobijali zahteve da Tadž Mahal bude otvoren noću, da su odlučili da to realizuju, piše “India times“.

Do sada je Tadž Mahal bio otvoren svega pet dana mesečno, za noč punog meseca, dava dana pre i dva dana nakon, jer pod mesečinom dolazi do izražaja njegova lepota.

Noću će moći svega 400 turista da poseti zdanje i to osam grupa od 50 ljudi. Za strane turiste to zadovoljstvo će koštati 10 evra.

b92.net
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter