Izvor:
24.06.2019 u 07:16
0

PRELEPO GRČKO OSTRVO NA JUGU PELOPONEZA: Grci nude kuću, parče zemlje i 500evra svakom ko se doseli!

Prelepo grčko ostrvo na jugu Peloponeza – Antikitera zvanično ima samo 20 stanovnika. Zbog sve manje ljudi i činjenice da će bez njih sve propasti, Grci nude kuću, parče zemlje i 500 evra mesečno, prve tri godine, svakom ko se doseli. U ponudi je čak i hrana!

Visoke litice koje gledaju na more, skrivene uvale i pećine koje treba otkriti, malo selo u kom je vreme stalo i bujna vegetacija koja širi mirise ruzmarina i lavande će vam svakako poželeti dobrodošlicu. U blizini je Krit do kog se trajektom putuje dva sata. Antikitera je prilično divlja, ali netaknuta priroda i jeste ono što je čini toliko šarmantnom. More je kristalno čisto i savršeno za ronjenje, a na plažama nema gužvi.

Ukoliko želite da se isključite, osetite kao van sveta, uronite u mir, ovo je pravo mesto za vas. Na ostrvu postoje samo tri sela u kom dominiraju uglavnom bele kuće i uske uličice, ali tu je i nekoliko taverni i prodavnica. Ništa na Antikiteri nije ni slično Parosu, Mikonosu i Santoriniju, ali ovo je autentična Grčka.

Ipak, i pored svega, turisti ga izbegavaju, a čini se da mu je i lokalno stanovništvo okrenulo leđa. Tu je od 20 do 40 ljudi, nijedno dete i sve što se dešava, dešava se u selu Potamosu. Za sada se oko 15 mladih porodica raspitivalo o uslovima.

Izvor : BIZlife
Foto: Instagram/printscree/pelagia_aphrodite

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter