Izvor:
22.06.2019 u 09:04
0

ŠARMIRAĆE VAS PRI PRVOM SUSRETU: Na ovom mestu su najlepše plaže sveta!

Da će vas šarmirati već pri prvom susretu, to je sigurno, a ako se pitate šta je to što morate videti i doživeti dok letujete na Kefaloniji, imamo nekoliko predloga.

Kako se na Kefaloniji nalaze neke od najlepših plaža sveta, jasno je da su upravo one glavni aduti najvećeg jonskog ostrva.

Mnoge su okružene visokim, zelenim brdima kroz koja se stiže do zapanjujuće plave vode i definitivno su nešto što se ne propušta. Iako ih ima mnogo, predlažemo da se ovih pet plaža neizostavno nađe na vašem spisku i obećavamo da se nećete pokajati:

Myrtos– odakle možete posmatrati zalazak sunca i kako igra svetlosti menja boju mora.

Antisamos– sa prelepom čistom vodom, belim peskom i bogatom vegetacijom, odakle se lako dolazi do poznatog sela Sami.

Petani– specifična po visokim liticama iznad plaže i velikim talasima, pravi je raj za avanturiste

Xi– jedna od najposebnijih plaža na ostrvu čiji su crvenkasti pesak, kristalno čista i ne previše duboka voda, privlačni svima, a posebno porodicama sa decom

Skala– dugačka i peščana plaža, savršena za ronjenje i izlete do obližnjih pećina.

Prelepo ribarsko selo Fiskardo vredno je vaše pažnje. Ovo je jedno od retkih koje nije uništeno u velikom zemljotresu i šetajući njegovim ulicama uživaćete u fasadama autentičnih boja i izgleda, što će stvoriti osećaj kao da ste se vratili kroz vreme. Pored ovog, širom ostrva postoji još mnogo živopisnih sela od kojih su Agia Efimia, Assos i Sami lokacije za koje će vam biti žao ako ih propustite.

Izvor: B92
Foto: instagram/printscreen (kefalonijanadlanu)

    PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

    Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

    Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

    Ostavite komentar

    Unesite pojam i stisnite enter