Izvor:
09.09.2019 u 01:44
0

SAVET ZA SVE MAJKE: Evo šta treba znati o masaži bebe! (FOTO)

Izdvajamo najvažnije stveri koje trebate znati o masaži bebe. Bebe vole kada ih dodirujete. Masaža bebe je optimalan podsticaj za razvoj pokreta i čula, i poboljšava celokupni psihomotorni razvoj deteta.

Masaža bebe poželjna je iz nekoliko razloga – ojačava vezu između vas i bebe, umiruje i opušta bebu pre spavanja i pomaže u borbi protiv kolika i konstipacije. Sa nežnom masažom možete početi od prvih dana detetovog života.

Pravo vreme

Masirati bebu možete u bilo koje doba dana, osim kada plače ili je rastresena iz nekog razloga. Pobrinite se da je u prostoriji toplo i prijatno, raskomotite bebu i postavite je na mekani peškir. Utrljajte u dlanove losion za bebe ili maslinovo ulje pa ih malo zagrejte i možete započeti sa masažom. Ako vam se učini da bebi masaža nije prijatna, zaustavite se i pokušajte ponovo neki drugi put.

Tehnika

Zatvorite oči i iagano pritisnite prstima svoje veđe. To bi trebala biti količina pritiska koju oseća vaša beba tokom masaže kako joj ne bi izazivala neprijatnost.

Glava i ramena

Započnite sa bebinom glavicom kružnim pokretima preko slepoočnica i ušiju. Lagano dotaknite obrve, veđe i područje oko usta. Zatim pređite na ramena i grudi, takođe je masirajući kružnim pokretima.

Noge, stopala i prstići

Šakom mazite bebine nogice počevši od butina pa niže. Kad dođete do nožica, nežno povlačite prstiće, a zatim palčevima masirajte stopala. Do kraja masaže i vi i beba osećaćete se neverojatno smireno. Uživajte!

Izvor:opusteno.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter