Izvor:
08.09.2019 u 00:26
0

OTKRIVAMO: Sve što niste znali o drugoj trudnoći!

Kada steknemo određeno iskustvo u vezi sa nečim u životu, ukoliko u tu istu situaciju dođemo ponovo, ne bude isto kao prvi put. Za svaku majku, trudnoća je bitan period u životu. Ipak, kao i u drugim situacijama, postoji razlika u iskustvima prve i svake sledeće trudnoće. Pročitajte ovaj zanimljivi tekst o tome.

ZABORAVIĆETE DA STE TRUDNI DO 37. NEDELJE

Sećate se svega onoga što ste radili u prvoj trudnoći- odabir stvari za bebu, duga razmišljanja i premišljanja o tome kako urediti dečiju sobu, odlazak na jogu za trudnice? Ovog puta najverovatnije ništa od toga. Vreme ćete provoditi pokušavajući svoje prvo dete da naučite da koristi nošu, da pokupi igračke ili nešto treće. Prosto nećete stići da razmišljate o mnogim stvarima o kojima ste razmišljali u prvoj trudnoci.

MOŽETE SE OSEĆATI GORE NEGO PRVI PUT

U prvoj trudnoci imali ste vremena da odmorite ako vas leđa zabole ili noge oteknu. Sada ćete za to imati mnogo manje prilike, jer vam vase dete broj jedan to neće dozvoliti.

OSEĆAĆETE KRIVICU

Ovo je nešto kroz šta skoro sve majke prolaze. Odjednom ćete se zapitati kako će rođenje drugog deteta uticati na život vašeg prvenca. Da li će se prvo dete osetiti napuštenim i izdatim? Naravno da ne treba da brinete o tome, život prvog deteta biće bogatiji kada dobije sestru ili brata.

ZABORAVIĆETE SVE ONO ŠTO STE VEĆ RADILI KADA SE PRVO DETE RODILO

Kako voditi računa o novorođenčetu? Ah, tako je maleno i krhko, a vi kao da nikada do sada niste imali u rukama tako malu bebu. Ne brinite, vrlo brzo ćete se uhodati i ovaj put.

ISTO ONO ŠTO VAM JE TEŠKO PADALO PRVI PUT I OVAJ PUT ĆE ISTO TAKO

Buđenje na svakih sat,dva i sve što ide uz to. Samo ovog puta vrlo verovatno nećete moći da odspavate ujutro dok beba spava jer će vaše starije dete hteti poneku aktivnost sa vama.

BIĆETE MNOGO OPUŠTENIJI

Nećete forsirati da sve ide “po knjizi” niti brinuti kao što ste sa prvim detetom.

VAŠE PRVO DETE MOGLO BI BITI MALO NEPRIJATELJSKI NASTROJENO PREMA VAMA

To je prirodno i normalno i proći će. Neće vam se dopasti ignorisanje, ali treba da znate da je to samo prolazna faza.

NEĆETE SE “PECATI” NA RAZNE SAVETE TIPA “ŠTA JE DOBRO ZA BEBU U STOMAKU”.

VAŠA DECA KADA DOĐU U ODREĐENU UZRAST MOĆI ĆE ZAJEDNO DA SE IGRAJU I TO ĆE VAM UMNOGOME OLAKŠATI SVE, A I BIĆETE PRESREĆNI KADA IH VIDITE KAKO SE IGRAJU ZAJEDNO.

Ona Zna
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter