Izvor:
09.07.2016 u 03:19
0

HRANA DOLAZI ŽUSTRIM KORAKOM: Novi dostavljači biće ROBOTI!

Britanska kompanija za dostavu hrane "Džast it" započeće testiranje robota kompanije "Staršip Tehnolodžis" ovog meseca, koristeći ga za dostavu hrane, za narudžbine klijenata udaljenih nekoliko kilometara od restorana učesnika testiranja u Velikoj Britaniji.

Kompanija "Staršip Tehnolodžis" kako bi "premostila poslednju milju" između prodavca i kupca, po ceni od oko jedne funte po isporuci, testiraće robota sa šest točkova, koji izgleda kao "miks" usisivača i kutije za led.

Robot se kreće gotovo nečujno, "žustrog koraka" brzinom od oko 6,5 kilometara na sat, bira svoj put, izbegavajući prepreke i ljude i ne predstavlja nikakvu opasnost po okolinu, objavljeno je na zvaničnoj strani kompanije "Staršip tehnolodžis".

Robotizovani dostavljač hrane nije potpuno autonoman, čovek-operater prati njegovo kretanje i spreman je da mu pomogne pomoću daljinskog upravljača, dok je prostor u kome robot prevozi narudžbine zaključan dok putuje, a na destinaciji kupac ga otključava koristeći mobilni telefon.

"Staršip tehnolodžis" od marta testira robote za dostavu hrane blizu svog sedišta u Griniču, a sada je spremna da raširi testiranja, a kompanije za dostavu hrane "Džast it", "Pronto.co.uk", kao i nemačke "Hermes" i "Metro" najavile su da će uskoro početi da koriste "Staršip" robote za dostavu, za isporuke razdaljina od skoro pet kilometara.

Iako je poslovno sedište kompanije koja pravi "botove dostavljače" u Londonu, inžinjerski tim nalazi se u Estoniji, zemlji u kojoj je osnovana platforma za komunikaciju "Skajp", što nije slučajno, budući da je osnivač "Skajpa" Ahti Heinla i generalni direktor "Staršip tehnolodžisa".

Iz "Staršip tehnolodžisa" poručuju da kažemo "zdravo" novom ličnom kuriru, koji će, smatraju, u budućnosti biti velika konkurencija dronovima-dostavljačima.

Tanjug
Foto: Twitter/gustotv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter