Izvor:
20.06.2016 u 20:57
0

KORISTI ISKLJUČIVO SUNČEVU ENERGIJU: Solarni avion poleteo iz Njujorka ka Evropi

Avion na solarni pogon "Solar impuls 2" poleteo je danas iz Njujorka na prekookeanski let do Evrope, što će biti jedna od najtežih etapa njegovog puta oko sveta tokom kojeg koristi isključivo sunčevu energiju. Avionom upravlja Bertran Pikar, koji će pokušati da za oko 90 sati stigne do Sevilje u Španiji.

To je prvi put da će neko pokušati da letelicom na solarni pogon preleti Atlantski okean. Avion je trebalo da poleti preko Atlantika u nedelju, ali je let odložen zbog lošeg vremena. Solarni avion je na put oko sveta poleteo iz Abu Dabija 9. marta 2015. Tokom etapnog leta, pravio je pauze u Omanu, Mjanmaru, Kini i Japanu. Najrizičniji deo putovanja bio je let preko Pacifika, koji je pređen u dve etape.

Beta
Foto: Twitter/SunPower

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter