Izvor:
01.06.2016 u 20:41
0

KAKVI „STRUČNJACI“: Severnokorejski LAŽNI FEJSBUK HAKOVAN čim je pokrenut! (FOTO)

Vlasti Severne Koreje registrovale su u petak novu veb stranicu Starcon (starcon.net.kp) koja veoma nalikuje na Fejsbuk. Plavo-bela šema, najvažnije vesti, mogućnost dodavanja prijatelja, postavljanja statusa, lajkovanja, komentarisanja i deljenja potova.

Međutim, čim je u "zapadnjačkim" medijima objavljeno da je sajt pokrenut, tehnološki portal Motherboard je objavio da je sajt oborio 18-godišnji student iz Škotsk.

Pošto se prijavio na sajt, Endru MekKin kliknuo je na "Admin" link na dnu i došao do "login" stranice. A onda je krajnje inventivno kao korisničko ime i šifru ukucao "admin" i "password" – i istog trena dobio je potpunu kontrolu nad sajtom.

Mogao je da briše i suspenduje korisnike, promeni ime stranice, cenzuriše određene reči, kontroliše oglase, kao i da pročita svačije poruke.

Starcon je trenutno nedostupan i nije poznato da li je i dalje pod MekKinovom kontrolom.

Inače, iako domen ".kp" upućuje na Severnu Koreju, naziv stranice "starcon.net" aludira na južnokorejsku kompaniju Starcon koja pomaže startap kompanijama da oforme svoje Internet prezentacije.

HappyTv.rs
Foto: YouTube Printscreen/お笑い東亜友好協会

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter