Izvor:
29.01.2017 u 03:25
0

OPREZ: Evo kako nas ŠPIJUNIRAJU preko kompjutera!


Povodom obeležavanja Dana zaštite podataka, Kancelarija Evropola za zaštitu podataka upozorila je danas na opasnost od hakovanja kompjuterskih kamera što, kako je navela, može ozbiljno da ugrozi korisnike telefona i laptopova.

Uz saopštenje, Evropol je priložio i uputstvo za zaštitu u kojem, između ostalog, savetuje da se skidaju aplikacije i softveri sa poznatih izvora, ažuriraju bezbednosni softveri i operativni sistemi, kao i da se pokrije veb-kamera kada nije u upotrebi.

Kako se navodi, u slučaju veb-kamera najveći mogući rizik je da haker dobije pristup njima, čak i da ga niko ne primeti, i snimi korisnika kako bi ga ucenjivao ili kako bi prikupio korisne informacije iz njegovog okruženja.

– Veb-kamere na laptopovima su postale veoma popularne ovih dana: one su uključene u svakodnevne aktivnosti kao što je razgovor sa prijateljima ili aktivnosti u vezi sa poslom. Međutim, poput većine tehnoloških postignuća, njihove osnovne prednosti mogu biti preokrenute i postati pretnja za korisnike – ističe se u saopštenju.

Kurir.rs
Foto: Twitter/superhabertv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter