NAPRAVLJEN ROBOT KOJI MOŽE DA ZAMENI LJUDE: Robo-C će moći da ima i lice svog "gazde"! (FOTO, VIDEO)

 

 Izrada humanoidnih androida jedna je od grana robotike koje najviše zanimaju, oduševljavaju, ali i plaše ljude. Ruska kompanija Promobot proizvela je robota, pod imenom Robo-C, namenjenog poslovnom tržištu, koji je u stanju da zameni ljude u obavljanju brojnih zadataka.

Ako kupac to želi, robot može da izgleda baš kao on. To znači da će ga proizvođač skenirati i na osnovu skena napraviti androida, za koga tvrde da je "kompletna antropomorfna mašina" koja kopira ljudske izraze lica, može da pomera oči, obrve, usne i druge mišiće lica.

Robot je u stanju da prikaže čak 600 različitih facijalnih izraza i grimasa. Istovremeno, dovoljno je pametan da može da razgovara sa ljudima prirodnim jezikom i da odgovara na pitanja pomoću više od 100.000 glasovnih modula.

Ovaj robot, doduše, neće umesto "svog čoveka" moći da ode u prodavnicu ili da odvede njegovu decu u vrtić, budući da je u pitanju samo robotski torzo. Međutim, moći će da obavlja poslove na šalteru, info pultu ili sličnom radnom mestu, gde će pružati korisne informacije klijentima svog vlasnika. A to što će robot moći da ima lice svog "gazde", priznaćete, zvuči posebno zanimljivo.

Robot je takođe istreniran i da obavlja operacije plaćanja.

Pored svega toga, firma Promobot ističe da njihov android svom vlasniku može da obezbedi besmrtnost.

To, ipak, zvuči malo previše bizarno, pošto je malo verovatno da bi porodica nekog pokojnika baš uživala u razgovorima sa njegovom robotskim dvojnikom.

Ipak, većina će se, najverovatnije, složiti da Robo-C izgleda poprilično jezivo. Mada, možda uspeju i to da usavrše u nekoj narednoj naprednijoj verziji.

Cena robota je "na upit", pa svako ko je zainteresovan može se informisati kod proizvođača.

 

Izvor: B92
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro