Izvor:
19.08.2019 u 12:30
0

INSTAGRAM UVEO NOVU OPCIJU: Sadržaj ćemo moći da označimo i učinimo ga nevidljivim! (FOTO)

Instagram je najavio uvođenje opcije koja će korisnicima omogućiti da označe sadržaj za koji smatraju da je lažan i tako ga učine nevidljivim za druge korisnike.

Iako se Instagram ne susreće sa toliko lažnih objava kao što je to slučaj sa Fejsbukom, analitičari isticu da je možda i efikasniji u širenju lažnih informacija.

Iako objavljivanje lažnih informacija na Instagramu nije zabranjeno, njihovo označavanje prvi je korak koji je Instagram poduzeo u borbi protiv lažnih vesti i neistinitih informacija koje se šire društvenim mrežama.

Baš kao što je to već dobro poznata praksa na Fejsbuku, ubuduće će se takve informacije teže širiti i samim Instagramom.

Fejsbuk je još u maju pokrenuo prepoznavanje fotografija na Instagramu kako bi se sadržaj koji je na Fejbuku označen kao lažan ili neistinit, automatski uklonio i sa Instagrama.

Objave koje algoritam prepozna kao lažne neće biti obrisane, već će biti uklonjene iz kategorije "Istraži" i neće se pojavljivati u rezultatima pretraživanja.

Prijavljivanje lažnih objava na Instagramu za sad će biti dostupno samo u SAD-u, a postepeno bi trebalo biti dostupno i u ostatku sveta.

Korisnici Instagrama mnogo su aktivniji u "lajkanju", komentarisanju i deljenju sadržaja od korisnika Fejsbuka, a faktografi koji rade sa Fejbukom su skeptični i ne veruju da korisnici sami mogu efikasno prepoznavati i prijavljivati lažne objave.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter