Izvor:
11.06.2019 u 10:46
0

BREJDI: Veštačka inteligencija neće zameniti ljude!

Skladištima Amazona uvek će biti potreban ljudski kadar, izjavio je danas glavni robotički tehnolog kompanije Taj Brejdi.

Kompanija je saopštila da je rasporedila više od 200.000 robota koji rade u skladištima na oko 50 lokacija.

Međutim, uprkos tome što Amazon ulaže velika sredstva u naprednu robotiku, Taj Brejdi je rekao da centri kompanije nikada neće doći do tačke u kojoj bi mogli biti potpuno automatizovani.

– Nikako. Nijedan atom mog tela to ne vidi – rekao je on.

– Način na koji ja razmišljam o ovome je simfonija ljudi i mašina koji rade zajedno, treba vam i jedno i drugo – istakao je Brejdi.

– Izazov koji imamo pred sobom je kako da pametno dizajniramo naše mašine da bismo proširili ljudske sposobnosti – naveo je on.

Brejdi je dao izjavu za BBC na Re:Mars, događaju u organizaciji Amazona, koji je imao za cilj da prikaže najnovije radove firme u mašinskom učenju, automatizaciji, robotici i svemiru.

On je rekao da je sugestija da će robotika i veštačka inteligencija zameniti ljude "mit".

– To je preoblikovanje vašeg odnosa sa mašinama, zar ne? – rekao je Brejdi.

– Proširujete ljudske sposobnosti. A kada steknete produktivnost, onda imate sposobnost da stvorite nova radna mesta koja su bila nezamisliva pre pet godina – naveo je Brejdi.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter