Izvor:
15.05.2019 u 10:09
0

PRVI U SAD: San Francisko zabranio visoku tehnologiju za prepoznavanje lica!

San Francisko je prva država u SAD koja je zabranila korišćenje tehnologije za prepoznavanje lica. Ujedno, ovo je i prva država u SAD koja je stala na put ovakvoh tehnologiji – objabio je BBC.

Tehnologiju za prepoznavanje lica neće moći da koriste lokalne agencije kao gradska uprava i javni prevoz ili policija.

Sva kupovina za ovakav nadzor mora biti odobrena od strane gradskih vlasti, u suprotnom kršenje ovog pravila može ugroziti bezbednost ljudi i omesti istrage u borbi protiv kriminala.

Oni koji podržavaju ovakvu meru tvrde da je današnja tehnologija nepouzdana i da predstavlja nepotrebno mešanje u privatnost i slobodu ljudi.

Takođe, dodali su da je sistem sklon greškama, posebno kada je reč o ženama i osobama tamnije puti.

Zakon je izglasan u razmeri 8:1 uz dva odsustva supervizora. Očekuje se da će mera biti zvanično usvojena nakon drugog glasanja naredne sedmice.

Nova pravila se ne odnose na bezbednosne mere na aerodromu ili u luci jer njima upravljaju federalne, a ne lokalne agencije.

Happytv.rs
Foto: Twitter/printscreen@TechCrunch

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter