Izvor:
26.09.2018 u 06:04
0

Apple potvrdio akviziciju aplikacije za identifikaciju pesama, Shazam!

Apple je upravo potvrdio akviziciju aplikacije za identifikaciju pesama, Shazam.

Povrh svega, tehnološki gigant iz Kupertina najavio je i da će aplikacija biti oslobođena reklama, pa čak i za one korisnike koji je koriste na svojim Android uređajima.

Shazam je jedna od ranih aplikacija koje su postigle uspeh u prodavnici aplikacija i do sada je preuzeta preko milijardu puta.

Aplikacija "sluša" pesmu kada je korisnik pusti, a potom šalje linkove do nje kako biste napokon mogli da otkrijete ko izvodi omiljenu pesmu, a trentuno ne možete da se setite, ili vam se samo sviđe i želite da znate ko je izvodi i kako se zove.

Možda jedan od ključnih razloga za ovu kupovinu, koja sigurno nije bila jeftina, jeste to što Apple mora da održi korak sa konkurencijom – Googleov Pixel smartfon može automatski da prepozna pesmu koja je puštena u njegovoj blizini, i to bez potrebe da korisnik uradi bilo šta.

A sada, kada je Apple kupio Shazam, možemo da očekujemo sličnu integraciju i iPhone i iPad uređaje.

A tu je i najvažniji razlog, novac. Shzam svakoga dana identifikuje preko 20 miliona pesama. Ako Apple može u Shazam rezultatima da pošalje korisnike ka iTunes prodavnici da je kupe, u pitanju bi bila poprilična zarada.

Što s ekorisnika tiče, uklanjanje oglasa je veliki bonus, koji su dobili potpuno besplatno.

Izvor:Telegraf
Foto: YouTube Printscreen/Apple

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter