Izvor:
29.05.2016 u 22:54
0

VODITE RAČUNA O OVOME: Šta svaka žena treba da uradi nakon odnosa

Znate šta treba da radite pre i posle ali šta kada se akcija završi? Ovo su saveti stručnjaka o tome šta svaka žena treba da radi nakon seksualnog odnosa. Neki mitovi su razbijeni ali na neke stvari treba posebno da obratite pažnju, ukoliko to do sada nije bio slučaj.

1. Idite u kupatilo ali samo ako zaista osećate potrebu da piškite

Verovatno ste čuli da ukoliko idete u toalet odmah nakon seksa to će vam pomoći da sprečite infekcije urinarnog trakta jer ćete mokrenjem izbaciti i većinu bakterija koja se zadržava u mokraćnoj bešici nakon odnosa. ( 1 od 5 žena se bori sa urinarnim infekcijama a velika većina zna koliko su one neprijatne i koliko se teško leče).

Međutim, većina lekara se slaže da nije neophodno ,,na silu'' ići u toalet. Mit je da treba odmah nakon seksualnog odnosa otrčati u WC, smatraju stručnjaci.

Ukoliko ne osećate potrebu da piškite odmah nakon odnosa , nemojte trčati u WC, sačekajte kad budete morali pa onda idete, makar to bilo i 20 minua pa čak i sat nakon što se imali odnos. Čekanje neće povećati rizik od dobijanja infekcija – objašnjava Lauren Strejčer ,prof.doktor akušerstva i ginekologije.

2. Razmislite o svemu što se upravo… u svojoj glavi… Pa tek onda to iznesite naglas

Vratite u glavi sliku šta se sve dogodilo od početka do kraja. Razmilite o tome šta je bilo dobro i ugodno, koji vam je dodir najviše prijao pa kažite to partneru, dok vam je još sećanje sveže. Njabolje je da o tome šta je bilo dobro pričate neposredno nakon odnosa, dok je negativne strane najbolje ostaviti za kasnije, savetuju psiholozi.

Da bi se razvio dobar odnos između vas i vašeg partnera najbitnije je zadržati intimnost nakon ljubavnog čina, savetuju stručnjaci. Veoma su važne lepe reči, maženje i romantično ćaskanje – ispostavilo se da se tako ponašaju osobe koje su zadovoljne svojim seksualnim životom.

3. Napravite listu neugodnosti koje se obično javljaju i koje su normalne i one koje se javljaju po prvi put i koje nisu uobičajene

Sve žene osećaju bol ponekad tokom seksa i to je uglavnom normalno. Ginekolozi objašnjavaju da do bola dolazi uglavnom ukoliko je je vagina suva ili prilikom energičnijeg seksa.

Međutim, nije normalno da svaki put osećate bol a posebno nije uredu ukoliko bol ne prolazi ni nekoliko sati nakon odnosa. Ukoliko vam se to dešava obavezno se obratite vašem ginekologu jer to ukazuje na neka ozbiljnija oboljenja kao što su ciste na jajnicima, miomi pa čak u nekim slučajevima i na rak.

HappyTv.tv
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter