Izvor:
08.11.2019 u 21:35
0

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: OVO može da vas učini optimističnijom osobom!

Ukoliko ste pesimista po prirodi, ljubav može da vas učini optimističnijom osobom, a vedre ličnosti "izazove" da budu još veselije – pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu "Journal of Personality". Ovo naročito važi u slučaju nervoznih osoba, koje su neretko neprijateljski raspoložene prema drugima.

U studiji je učestvovalo 245 parova, uzrasta između 18 i 30 godina. Istraživači su ih četiri puta, tokom devet meseci, ispitivali o trenutnim vezama, sa ciljem da izmere nivo njihove neurotičnosti i pesimizma. Rezultati su pokazali da su se oni drastično smanjili kod većine ispitanika, a naučnici su zaključili da je za to kriva ljubav.

– Ona ljudima menja percepciju gledanja na svet, izoštravajući pozitivne stvari, a smanjujući one negativne. Tako vremenom počinju da usvajaju taj optimističan pogled, koji se proširuje na sve sfere, pojačava osećaj samouverenosti i samopoštovanja – navodi se u izveštaju studije.

Izvor: nadlanu.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter