Izvor:
01.11.2019 u 21:37
0

PSIHOLOZI OTKRILI: Prvo s*k*u*l*o iskustvo utiče na naše buduće veze!

Prvo seksualno iskustvo utiče na naše buduće veze i odnose u godinama koje dolaze. Psiholozi navode da kvalitet prvog seksualnog iskustva može da bude presudan za naše buduće veze – osobe koje su prvi seks doživele sa nekim koga vole imaju veće šanse da kasnije u životu izgrade vezu koja će ih emotivno ispuniti.

Američki naučnici sproveli su istraživanje u kojem je učestvovao 330 mlađih ispitanika oba pola, čiji je cilj bio da se utvrdi kako okolnosti pod kojima se stupa u seksualne odnose utiču na kasnije emotivne obrasce.

Od ispitanika se očekivalo da opišu kako su se osećali u trenutku svog prvog seksa – da li su bili uplašeni, osećali da partner na njih vrši pritisak, nakon toga osećali žaljenje zbog toga što se dogodilo, ili grižu savesti. Osim toga, trebalo je da kažu i da li su osećali bliskost sa partnerom, da li ih osoba sa kojom su u vezi voli i poštuje, i da li su nakon gubljenja nevinosti imali utisak da se nešto promenilo.

Osobe koje su učestvovale u ovom istraživanju ostale su anonimne, a zatim su zamoljene da tokom dve nedelje vode onlajn dnevnik u koji su upisivali detalje svojih seksualnih iskustava u tom periodu, kao i da ocene koliko su, generalno, zadovoljne svojim seksualnim životom.

Analizom dobijenih podataka naučnici su utvrdili da su osobe koje "prvi put" pamte kao lepo iskustvo kasnije u životu generalno zadovoljnije svojim emotivnim ali i seksualnim životom.

– Rezultati do kojih smo došli pokazuju da prvo seksualno iskustvo može biti prekretnica u razvoju ličnosti, nešto što će odrediti naše buduće veze i našu seksualnost u godinama koje dolaze – navodi doktorka Keri Smit sa Univerziteta u Misisipiju i dodaje:

– U suštini, prvi seks često umnogome određuje obrasce našeg mišljenja i ponašanja u sferi partnerskih odnosa, i utiče na način na koji ćemo doživljavati nova iskustva u životu.

Izvor: nadlanu.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter