Izvor:
23.10.2019 u 05:07
0

ODRŽITE STRAST: Privlačnost u vezi s godinama nestaje! (FOTO)

U prvim mesecima veze obično sve ide kako treba. Razgovarate sa partnerom, izlazite i ne možete da skinete ruke sa njega. Međutim, tu početnu strast gotovo je nemoguće održavati godinama.

– U dugogodišnjim vezama nije retkost da vam partner postane manje privlačan. Vezu i blizinu partnera nakon nekoliko godina veze uzimamo zdravo za gotovo – rekla je seksolog Nazanin Moali.

Terapeuti su pokušali da objasne zbog čega se dešava da vam partner vremenom postane manje privlačan:

Postalo vam je dosadno

Kao i sva ljudska bića, vremenom ćete poželeti nešto novo, a partnerstvo će vam postati predvidlivo i ustaljeno. To nekada može da utiče na privlačnost prema partneru.

Osećate ogorčenost prema partneru

Stalno se sukobljavate u vezi, bilo da je reč o novcu, prevari, porodičnoj drami ili čak nefer podeljenosti kućnih poslova. Sve ovo može da izazove ljutnju i nezadovoljstvo prema partneru, a sa ljutnjom dolazi i manja privlačnost.

Više nema romantike

U toku veze i romantika polako bledi. Svakodnevne obaveze udaljavaju partnere pa nema više onih sitnih znakova pažnje poput poljupca kada se vratite sa posla. Život vam se polako pretvara u kolotečinu, što takođe može da bude uzrok zašto vam je partner manje privlačan.

Više ne brinete o sebi kao nekada

Kada imate previše sudova da operete, ko još razmišlja i ima vremena za sređivanje. To primećuje i vaš partner. Dajte sebi vremena, sredite se i zavedite svog partnera ponovo. Osim toga, ako ste primetili da privlačnost prema partneru bledi, nemojte da dozvolite da vaša veza propadne. Postavite sebi pitanje zbog čega vam je partner manje privlačan i radite na tom problemu. Možda vaš partner uopšte nije kriv zbog toga. Možda nešto što ne volite u sebi prenosite na partnera. Budite strpljivi prema partneru. Radite na vezi. Obradujte ih sitnicama. I neka vam partneri uvek budu na prvom mestu.

Izvor:nadlanu.com
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter