Izvor:
13.10.2019 u 19:00
0

ŽENE, PAŽNJA: Šta ako je vaš dečko mamin sin?

Ako je muškarac blizak svojoj majci, poštuje sve žene i njihova mišljenja. Sa druge strane, uvek je teško i tužno kada čovek nije u stanju da napravi nijedan korak bez roditelja. Protiv toga se morate boriti, a evo i kako!

Ne podležite njegovim provokacijama, ubeđenjima i zahtevima

Mamini sinovi se ponašaju sa ženom kao da im je majka: to jest, očekuju da će im popustiti u svemu i zadovoljiti sve njihove potrebe. Zaustavite ovo odmah. Objasnite mu da mu niste majka i da nećete skupljati čarape za njim u stanu. Pokažite karakter. Sa majkom se može ponašati kao petogodišnje dete, ali sa vama to ponašanje neće uspeti. Uporno zanemarite sve podvale i provokacije.

Ne pristajte da živite sa njegovom mamom

Prelazak u njenu kuću je loša ideja. Življenjem pod istim krovom, ne mogu se izbeći porodični sukobi, manje svađe i druge poteškoće. Vama će u ovoj situaciji biti neprijatno više nego bilo kome: na kraju krajeva, vaš muškarac će uvek zauzeti stranu svoje majke. Uvek ćete biti krivi. Ako još uvek ne možete da priuštite sopstveno stanovanje, a njegova majka vas srdačno pozove, uljudno odbijte. Odložite ideju da živite zajedno dok finansijski niste spremni.

Izbegavajte sukobe sa njegovom majkom

Vaš zadatak je da njegovu majku učinite saveznikom, a ne neprijateljem. Zato je ne napadajte optužbama i prigovorima i ne odbijajte da komunicirate s njom. Budite strpljivi. Pokažite poštovanje prema njegovoj majci i ne odbijajte da komunicirate sa njom. Uljudno slušajte njene savete i ne obazirite se na njene opaske. Ako vas posećuje jednom mesečno – nije problem, ako želi da vas posećuje svakog dana – mirno nagovestite da posete moraju biti odložene.

Ne dopustite da svekrva odluči umesto vas

Jedna je stvar kada njegova majka izrazi svoje mišljenje ili pruži mudre savete. I sasvim drugo – kad ona odlučuje umesto vas. Nikada nemojte dozvoliti da se njegova mama meša u vaš odnos. Velike kupovine, roditeljstvo, odmori i posebno nesuglasice – o takvim pitanjima treba da odlučujete samo vi i vaš izabranik.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter