DA LI STE ZNALI OVO? Znakovi koji govore da ste NADOMAK RAZVODA! (FOTO)
Odlučivanje da podnesete zahtev za razvod braka pokreće različite probleme - od sklapanja sporazuma o starateljstvu do dogovaranja ko treba da ostane u kući - tako da je ključno da budete realni.

Nadamo se da će vam ovi znakovi dati uvid u to da li je vredno razvesti se ili ne.

1. Ne svađate se - ali slabo komunicirate

Ako ste se konstantno svađali, prelazak u fazu da uopšte ne komunicirate može se protumačiti kao olakšanje, ali to bi takođe mogao biti znak da ste oboje odustali od razumevanja. Glavni znak za uzbunu je kada vaš partner neće da razgovara o vašim problemima ili neće da krene na terapiju parova sa vama kako biste radili na vašim problemima.

2. Osećate se ravnodušno

Dugo osećanje ravnodušnosti prema supružniku glavni je znak da u vašem braku nešto nije u redu. Kada prestanete da se brinete šta druga osoba misli i oseća, izgubili ste sposobnost da slušate i povežete se - što neće biti lako popraviti.
 

3. Ogorčeni ste zbog veze

Ako su negativne misli počele da nadjačavaju način na koji vidite svog partnera, stvari mogu biti usmerene na razvod. Umesto da osećate naklonost, osećate se ogorčeno i sažaljevate sebe zbog loše veze. To se automatski povezuje s tim da više ne želite da razgovarate o problemima jer ste verovatno previše ljuti ili ogorčeni.

4. Ne postoji fizička intimnost

Nije tajna da se seks menja posle braka. Ako niste naučili kako da održavate svoj seksualni život živim, otvarate ranu u vezi koja bi mogla da prizove aferu. Ako mislite da ste pokrenuli razvod zbog nedostatka seksa u braku, uvek je moguće potražiti savetovanje da biste saznali šta ne funkcioniše. Ali ako ste došli do tačke kad vas vaš partner više ne privlači, razvod je možda sledeći korak.
 

5. Takođe nema emotivne intimnosti

Osećaj da ste bliski sa svojim dugogodišnjem partnerom daleko prevazilazi fizički deo veze. Nedostatak emotivne intimnosti je podjednako veliki problem kao i nedostatak seksa. Ako se osećate kao da ne možete da se povežete sa supružnikom na dubljem nivou - ili to ne želite - izgubili ste važan deo braka.

6. Vi ste samo roditelji, a ne partneri

Ako ste se toliko fokusirali na stvaranje porodice i odgajanje dece, a vezu ostavili usput, možda ćete shvatiti da ste je potpuno izgubili. Vaša supružnička veza je od vitalnog značaja. To je temelj na kojem se gradi vaša porodica. Ali ako ste se previše uživeli u ulogu roditelja da zaboravite na svoju ulogu partnera, intenzivni osećaji frustracije i zanemarivanja mogu preuzeti i signalizovati potrebu za krajem.

7. Ne možete izbeći dramu

Ljudi koji su odrastali u domaćinstvu sa roditeljima koji su stvarali puno drame verovatno će učiniti isto kada se njihova uzdrma. Svađanje, hladna tišina, odlazak i povratak - takva vrsta drame nikada nije potrebna. Ako ne možete da shvatite kako da sednete i razgovarate o problemima i njihovim rešenjima kao odrasla osoba, drama će uništiti vašu vezu i doći će do razvoda.

Izvor:glossy.rs
Foto: printscreen/Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro