U LJUBAVI, GLAVNU ULOGU NE IGRA SUDBINA: Otkrivamo vam kako da naterate partnera da se zaljubi u vas!

 Veliki broj studija pokazao je da zapravo možemo kontrolisati ljubav. Globalno posmatrano, ljubav je još jedno od psiholoških stanja, kao što su i radost, tuga, a naučnici ističu da se svi ovi osećaji mogu kontrolisti u određenoj meri. Upravo zbog toga, oni ističu da u ljubavi glavnu ulogu ne igra sudbina, već mnoštvo hemijskih procesa, bioloških i psiholoških mehanizama. Ali koliko možemo kontrolisati te mehanizme i procese?

Postoje određeni trikovi koji nam mogu pomoći u tome. Ono što je važno da shvatite jeste da je potrebno između vas i potencijalnog dečka ili devojke barem postoji neka hemija ili određena doza privlačnosti. Za ostalo će se pobrinuti psihologija:

1. Dugi, dugi pogledi

Kako ističu naučnici, zaljubljeni parovi se gledaju mnogo duže od ostalih. Naime osobe koje su zaljubljene provode 75 posto zajedničkog vremena gledajući se, dok ostali to čine od 30 do 60 posto. Ova činjenica vam može pomoći da "prevarite" svog potencijalnog partnera tako što ćete dužinom pogleda stvoriti iluziju zaljubljenosti. I ko zna, možda ta iluzija vremenom postane stvarnost?

2. Prljave tajne na videlo

Činjenica je da se komunikativnije osobe češće dopadnu nekome. Prema istraživanjima harvardske škole, većina ispitanika priznala je da voli otvorene i iskrene osobe tokom prvog sastanka i to one koje nisu krile baš sve, već su otvoreno govorile i o svojim čudnim navikama, ukusima, ali i neprijatnim situacijama. Kada sa nekim podelite ovakvu zanimljivost, veće su šanse da stvorite posebnu povezanost koja se zasniva na poverenju u razumevanju.

3. Nemojte jesti ništa hladno na prvom sastanku

Možda zvuči šašavo, ali socijalni psiholozi tvrde da postoji povezanost između temperature tela i psihološkog stanja. Mnogobrojna istraživanja pokazala su da temperatura tela utiče na to da budemo otvoreniji i pristupačniji drugim ljudima. Ovaj trik nam može pomoći da brže steknemo nečije poverenje i to ne samo na ljubavnom, već i na poslovnom planu. Znači - umesto sladoleda, mnogo bolji izbor je topla kafa.

4. Igra skrivanja i nalaženja

Samo u snovima se može desiti da upoznate nekoga, zaljubite se i provedete čitav život ne razdvajajući se. Psiholozi ističu da je najbolji način da dugu vezu poslužiti se jednom dobro oprobanih taktika. Budite mu blizu i dostupni, ali ne po svaku cenu. Ne morate se viđati često, niti mu odgovarati na poruke i pozive istog trenutka. Ovakve pauze imaju dosta pozitivnih strana jer vam nikada neće biti dosadno i imaćete dovoljno vremena da razmislite o svojim postupcima i obuzdate svoje emocije.

5. Tajni jezik zaljubljenih

Razmislite o određenim pojedinostima koje vas vežu i smislite interne šale koje ćete samo vi razumeti. Kada to učinite, vaš odnos će preći na drugi nivo. Naučnici tvrde da postoji jedanostavan razlog za to. Naime, svi želimo da se osećamo posebno i jedinstveno, a ovaj tajni jezik i interne šale će vam pomoći u tome.

 

Izvor: glossy.espreso.rs
Foto: Arhiva 

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro