Izvor:
31.08.2019 u 19:53
0

SAVETUJEMO: Kako da budete posvećeniji u vezi?

Ako ste upravo prošli kroz grozan raskid ili nikada niste bili u dužoj vezi, odlučivanje da li želite da se posvetite novoj vezi može vam pružiti osećaj kao da ste na nepoznatoj teritoriji.

Bez obzira da li ste sigurni da ste spremni da se skrasite ili se bojite da vam se srce ne slomi, pokušavanje da sa nekim izgradite nešto ozbiljno može biti naizgled zastrašujuće. Naravno, bez obzira koliko ste zaljubljeni, osećaj straha od vezivanja je potpuno normalna pojava. Izgraditi predan odnos sa nekim znači otvoriti svoje srce i preduzeti neke rizične poteze. I iako je ljubav lepa stvar, ranjivost može biti zastrašujuća!

Evo šest stvari kojih se morate setiti ako ste potpuno zaljubljeni u vašeg partnera, ali se osećate pomalo nervozno da biste se potpuno posvetili.

1. Sve što osećate je u redu

Od nervoze do punog stresa, sve što osećate je stvarno i prihvatljivo. Imati sumnje ili preispitivanje stvari u vašoj vezi ne znači da ne gajite osećanja prema svom partneru ili da ne bi trebalo da budete sa njim. Potpuno je prirodno osećati nervozu u bilo kojoj fazi veze. Ali ako se zbog nečega osećate zaista neprijatno, trebalo bi da o tome popričate sa vašim partnerom.

2. Zaslužujete ljubav i sreću

Ako vam je srce ikada bilo slomljeno ili nikada niste upoznali nekog ko je bio sto posto iskren i pouzdan, upuštanje u ozbiljnu vezu može biti stresno za vas. Naravno, svako zaslužujete ljubav i sreću. Bez obzira da li želite ozbiljnu monogamnu vezu ili ipak želite da se oprobate u otvorenoj ali i posvećenoj vezi, zaslužujete da imate vrstu odnosa koju želite da imate i zaslužujete da budete srećni u tom odnosu.

3. Biće vam dobro šta god da se desi

Bez obzira na to da li imate noćne more o tome kako ste odbačeni ili se brinete da će vam se osećanja ohladiti, ponekad ne možete pomoći sebi i nerado stvarate najgori scenario nečega u svojoj glavi. Naravno, bez obzira na to šta se u toj vezi desi, biće vam dobro. Možda ćete jednog dana vi i vaš partner shvatiti da ste savršeni jedno za drugo ili ćete biti zajedno neko vreme i shvatiti da je bolje da ostanete prijatelji. Šta god da se desi, život se sastoji od promena i biće vam dobro.

4. Granice su zdrave

To što ste zaljubljeni ne znači da ne smete izdvojiti vremena za sebe. Bez obzira da li birate da jednom nedeljno izađete sa prijateljima ili želite da uspostavite neke određene granice, u zdravom odnosu, vi imate svoje potrebe i ispunjavate ih.

5. Uz ljubav ide ranjivost

Veliki rizik znači velika nagrada. Bez obzira da li se plašite da ćete ponovo biti povređeni, zaljubljivanje podrazumeva ranjivost. Iako ne treba da radite stvari zbog kojih se osećate neprijatno (npr. slanje nagih fotografija ili pokušavanje nove seksualne poze koja vam se baš i ne dopada), izgradnja pravog i zdravog odnosa ponekad znači i širenje vaše zone komfora (npr. izražavanje osećanja i iskrenost o vašim potrebama).

6. To je bilo tada, ovo je sada

Ako vam se bude stare uspomene i podsećaju vas na gadan prekid veze, podsetite se: To je bilo tada, ovo je sada. Stariji ste i mudriji nego što ste bili pre, jasnije vam je šta tražite i znate šta trebate učiniti da biste bili srećni. Jaki ste i pametni i odlučićete se za pravi izbor.

RTS
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter