Izvor:
18.08.2019 u 12:56
0

KO NAS PRIVLAČI: Nećete verovati šta je najbitnije!

Kada prvi put sretnemo nekoga, naravno da će nas njegov fizički izgled privući, ili odbiti, već na prvi pogled, ali kada je reč o istinskoj privlačnosti, ništa nije tako jednostavno, a ponajmanje tako površno. Psiholog Agata Doryecka, bavila se privlačnošću na višem nivou, pa je u svoje proučavanje, pored privlačnosti lica i tela, uvrstila i privlačnost zvuka i mirisa.

Agata tvrdi da tek kada više naših čula percipira jednu osobu, možemo dobiti istinski utisak o privlačnosti koju prema toj osobi i osećamo.

Kada pažljivo slušamo neku osobu, možemo neverovatno mnogo zaključiti o njenom karakteru, ali i o utisku koji na nas ostavlja. Istraživanje je pokazalo da žene privlači dubok muški glas, koji ostavlja utisak snažnog muškarca, koji će im pružiti osećaj sigurnosti, dok muškarci biraju žene sa visokim glasom, koje asociraju na krhku damu, kojoj je potreban snažan oslonac.

Svako od nas ima posebni telesni miris, uslovljen hormonima i sastavom kože, a naš imunološki sistem određuje, čiji će nam se miris dopasti, a čiji neće. Naravno uz specifični miris tela, tu je i odabir parfema, dezedoransa, i mleka za telo, na čiji miris reagujemo i koji će nas dugo vremena podsećati na tu osobu, kada god ga osetimo. Dakle, istraživanja su utvrdila da i miris ima snažnu ulogu kada je privlačnost u pitanju.

Kada se oseti ova dva čula iskombinuju sa slikom koju nam šalje čulo vida, naš libido jače ili slabije reaguje na određenu osobu i na taj način možemo zaključiti koliko nam je neko privlačan, a ako uz to ima i hemije, gotovo je jednostavno namirisati novu ljubavnu avanturu.

lepotaizdravlje.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter