IDU VAM NA ŽICE NJEGOVE MANE? Dobro razmislite, možda su ZLATA VREDNE!

 

Naučite da prebacite misli na pozitivno uz ova tri saveta.

1. Usredsredite se na pozitivno

Šta god da vam smeta kod dečka, toj njegovoj osobini pronađite dobru stranu. Neuredan je? Razmislite šta je dobro u tome. Gledajte na njegovu neurednost kao na sinonime za opuštenost i nekoga ko nema potrebu za kontrolom. Verovatno će vam prepustiti da odlučite kako ćete preurediti stan.

Evo još jednog primera - ne priča mnogo. Takvi tipovi su smireniji i logičniji, što je dobro za vas jer vam može pomoći da rešite vaš problem na razuman način.

2. Razmislite šta vas stvarno uzrujava

Kada vam smeta neka sitnica koju je vaš dragi učinio, možda nije stvar u tome što vas je izludeo, nego vas možda nešto drugo izjeda na mnogo dubljem nivou. Otkrijete li šta je to, možete promeniti razmišljanje i biti manje uzrujani. Prvo se zapitajte zašto ste se uzrujali. Recimo da mu trebaju sati da odgovori na vašu poruku i pretpostavljate da je to zato što mu nije stalo. Pronađite razloge da ste u krivu. Tim izvlačenjem suprotnosti pomažete da vaše uzrujavanje ostane u granicama normale.

3. Zaboravite na ogovaranje

Žene se zbližavaju upoređujući partnere i sve probleme koji dolaze uz vezu. Naglašavanje "I onda je on..." i stalno pretresanje njegovog ponašanja priziva negativne misli koje ćete imati kada ga vidite sledeći put. Nije realno očekivati da nikada nećete prigovarati pa zato kada se žalite, zbrojite to što vam smeta sa nečim što je kod njega super. Npr. "Mrzim kada daje jednosložne odgovore, ali zaista dobro planira izlaske." To vam dopušta da se povežete s dragim i realno da ga stavite na neko mesto u vašem umu.

 

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro