Izvor:
19.06.2019 u 07:21
0

EVO KAKO PREDUZETI INICIJATIVU: Od „online“ flerta do prvog dejta!

Online dating i flert u mnogome su olakšali stvari, za nas devojke, pa danas, gotovo ravnopravno možemo da donosimo odluke o tome s kim želimo da započnemo flert, neobaveznu konverzaciju, ali i da jasno i otvoreno stavimo do znanja nekome, kada smo zainteresovane da se taj odnos definiše kao nešto ozbiljnije i preraste u vezu.

Sreća u nesreći je to, što je konačno ok preduzeti inicijativu i nema potrebe da čekate čitavu večnost da on prvi kaže, da bi želeo nešto više, jer poznajući njih danas, načekale biste se…

Da biste jedan odnos iz neobaveznog flerta, pretvorile u ozbiljnu vezu, koja je plod obostranog interesovanja, morate biti jasne prema sebi, a onda otvoreno staviti do znanja svoje želje i planove i vašem potencijalnom partneru.

Pronalaženje potencijalnog partnera, koji vam odgovara po svim kriterijumima može biti dugoročan proces i može potrajati, zato je važno da u trenutku kada pronađete onog pravog vi preuzmete kontrolu nad onim što će se među vama dalje dešavati.

Ako ste se upoznali slučajno i nastavili komunikaciju putem društvenih mreža, nema ničeg pogrešnog u tome, da ako on pokaže inicijativu time što vam se prvi javio, vi budete ta koja će predložiti da popijete piće u obližnjem kafeu. Ako je zainteresovan za vas, obradovaće ga vaša inicijativa i uskoro ćete se videti i bolje upoznati, a ako pak izbegava da vas pozove na dejt i želi da sve zadrži na nivou online flerta, verovatno ima paralelni život, a vama to zaista ne treba.

Kada se napokon desi i taj prvi date, obratite pažnju na nivo konverzacije, koji vodite. Da li on preuzima inicijativu i koliko zajedničkih tema uspevate da pronađete? Bitno je da prvi sastanak započnete u pozitivnom vibe-u, da oboje pokažete svoju svestranost i smisao za humor. Ako vam se dopada način na koji ste razgovarali na prvom date-u, šanse da vam odnos preraste u nešto više obećavaju.

Nakon što ste preduzele inicijativu i predložile taj prvi date, vodite se onim starim pravilom i držite se na distanci. Dajte mu vremena da vam se javi i pokaže da je zainteresovan, ako se to ne dogodi, uvek možete nastaviti dalje i upoznati nove, zanimljive ljude. Ukoliko se ipak dogodi, znači da ste i vi na njega ostavile odličan utisak i da biste već na sledećem dejtu mogli da porazgovarate o tome u kom pravcu bi vaš odnos mogao da se razvija.

Ako primetite da su nakon vašeg prvog date-a poruke ređe i sa manjom dozom flerta, znači da polako zalazite u friend zone, a to svakako ne želite, pa mu to jasno i stavite do znanja.

Sa druge strane, ako počnete redovno da se viđate i započnete vezu, potrudite se da ga što bolje upoznate već na samom početku, kako biste zaključile koliko možete da mu verujete i da li je on osoba, na koju se možete osloniti baš u svakom trenutku. Bitno je da već na početku počnete otvoreno da razgovarate o svakom koraku, kako biste oboje znali šta osećate povodom veze u kakvu vaš odnos prerasta. Ako primetite da ste oboje već na početku počeli zaljubljeno da se smeškate, verovatno ste na početku jedne jako lepe priče, koja će možda imati srećan kraj…

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter