Izvor:
18.06.2019 u 21:33
0

LEKCIJE KOJIMA NAS JE SAMANTA NAUČILA: Mali priručnik Džounsove!

Serija “Seks i grad” nastala je 6. juna, sada već daleke, 1998. godine. Protagonisti su četiri žene, drugarice: Samanta, Šarlot, Keri i Miranda. One žive u Njujorku i pokušavaju da se ostvare kao samostalne i slobodne žene u gradu u kome nije nimalo lako održati ljubavne odnose.

Ako je Keri Njujork, Samanta je seks. Ona je simbolizovala liberalnu ženu, veoma uspešnu u poslu i bez emotivnog kajanja.

Takva je Samanta. Seks je njena religija. Kao zvanična seks ikona serije, Samanta Džouns se pretvorila, u model liberalne žene, koja koristi seks u svoju korist, kako bi dobila ono što želi.

Sa svojom ulogom zrele žene, koja je samouverena i bez inhibicija, Samanta je pokazala da se ženska seksualnost ne završava u menopauzi, podsetila nas je da se najpikantnije seksualne fantazije nalaze tamo dokle doseže naša mašta, obrisala je mnoge seksualne tabue, u nekoliko nezaboravnih dijaloga.

Pored nje smo naučili da najbolji prijatelj žene može da bude dildo, da ženska ejakulacija nije fantazija, da treba da se posvetimo tome da upoznamo svoje telo kako bismo osetile zadovoljstvo, da je najvažnija stvar na svetu ljubav prema sebi i da savršen muškarac, naravno, ne postoji.

Ove vredne lekcije i dan danas važe, iako je prošlo više od 20 god. od početka emitovanja serije, a filozofija Samante Džouns je i dalje potpuno očuvana, i u 21. veku.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter