Izvor:
18.11.2019 u 08:37
0

POSAO ZA VAŠ HOROSKOPSKI ZNAK: Evo čime treba da se BAVITE!

Energija vašeg astrološkog znaka može vam biti dobar vodič i savetnik u tome kako da izaberete posao iz snova! Posao nam u velikoj meri određuje život. Posvećujemo mu veći deo dana i mnogo misli, čak i izvan radnog vremena. On je izvor prihoda kojim osiguravamo egzistenciju, a određuje i naš društveni položaj. S njim dolaze i određena očekivanja, pa se svojim navikama, odevanjem i vrednostima koje usvajamo gotovo neprimetno oblikujemo prema poslu koji radimo.

U svakodnevnoj borbi za opstanak mnogi nisu zadovoljni poslom, ali ipak su srećni što ga imaju. Čini se da je mnogima potreba da kroz posao ispune stvaralačke i intelektualne potrebe, da ostvare sami sebe, teško dostižan ideal. Možda smo već zaboravili koji su nas snovi, želje i potrebe doveli do onoga čime se bavimo. Stvarnost nam je u međuvremenu pokazala i ono što nismo znali ili želeli videti kad smo imali priliku birati svoj put.

Ipak, uvek postoji način da posao učinimo boljim i ispunjenijim. Astrologija nam može pomoći u prepoznavanju pravih potreba, kao i u tome da ih pokušamo ispuniti na radnome mestu. Nekome je važna komunikacija, nekome status, nekome pohvala, a nekome kreativnost. Jednima će biti dovoljna saksija s bujnim zelenilom kako bi živnuli, dok će drugima vlastita kancelarija s vratima koja mogu zatvoriti udvostručiti kreativnost. Šta vam je u poslu važno, kakvo radno okruženje može ulepšati vaš poslovni život, ko s kim najbolje sarađuje i još mnogo toga, mogu vam otkriti zvezde!

Bik, Devica i Jarac, kao i svi oni koji u svom horoskopu imaju naglašene zemljane znakove dobro se snalaze u formalnim situacijama i kancelarijskim poslovima. Način rada koji podrazumeva sedenje im nije odbojan jer njihova strpljiva narav voli poznato okruženje koje može kontrolisati. Strpljivo će napredovati korak po korak kroz složene hijerarhije i radne procedure koje bi se mnogima učinile dosadnima. Dobro su organizovani i kod njih ćete uvek naći sve što vam nedostaje, od spajalice do arhiviranog dokumenta koji ste zagubili.

U poslu im je važna dobra organizacija,poštuju pravila i nadređene. Pravila znače sigurnost i olakšavaju prepoznavanje onoga što može unaprediti karijeru. Pripadnici zemljanih znakova praktični su, odgovorni i ambiciozni. Nadaju se šefovskom mestu i spremni su marljivo raditi kako bi ga zaslužili. Odlično poznaju vlastite vrednosti i znaju se pobrinuti da budu primereno plaćeni za to što rade.

U radnom prostoru pripadnika zemljanih znakova prevladava udobnost. Radno mesto im ulepšavaju sitnice, od ukrasne šoljice za kafu, porodične fotografije i neizostavne biljke, do pažljivo odabrane kancelarijske opreme koja odražava poslovni status. Kad imaju posebno težak dan na poslu, mogu se utešiti kratkom šetnjom po parku ili čokoladom. Ne posustaju pred poslovnim burama i neprilikama jer znaju da su sve napravili kako treba i da će, pre ili posle, njihovi kvaliteti doći do punog izražaja. Jarac je skroman saradnik, ali strog šef. Zahtevan je prema sebi i prema drugima, pomalo nepoverljiv, ali pravedan.

Devica se neće boriti za šefovsko mesto, ali će rado naglasiti svoju stručnost. Srećna je ako se uspe nametnuti kao ekspert u svom području. Vrlo je zahtevna kao šef i može biti preterano kritična prema saradnicima. Bik je samouveren i vrlo pouzdan u poslu. Ne dopušta da ga šef gnjavi, a sam teži šefovskome mestu jer zna da je dobar u onome što radi. Zemljani znakovi najbolje sarađuju sa vodenim. Najviše ih zbunjuju i ljute pripadnici vatrenih znakova jer njihovo vizionarstvo smatraju nepraktičnim.

Blizanci, Vaga i Vodolija vole da menjaju radnu sredinu. Rado biraju poslove u kojima rade s ljudima te traže pokretljivost, putovanja i raznolikost. Uvek ista radna sredina i jednoličan kancelarijski život mogu ih obeshrabriti. Ne mare za hijerarhiju, ali uvek dobro znaju šta se događa na poslu. Pravo su vrelo podataka, izvanredni u prezentacijama, prodaji, pisanju. Izvrsni su u planiranju i razvoju poslovnih strategija, ali su zbog brzine ponekad malo površni. Spretni u poslu, nisu uvek svesni svojih vrednosti i pomalo su nespretni kada se trebaju izboriti za sebe, odnosno osigurati bolje uslove rada ili veću platu.

Pravila ih žuljaju poput tesnih cipela pa će često pokušati da ih zaobiđu. Šarmom će se izvući iz nevolje. Omiljeni su zbog druželjubivosti i vedrine. Mudar šef će im dati slobodne ruke i zažmuriti na neobične načine kojima postižu rezultate. Zračni znakovi su dobri šefovi koje saradnici vole jer nisu strogi ni sitničavi.

Veruju u prijateljski odnos i saradnicima ulivaju poverenje. Pripadnici vazdušnih znakova od radnog mesta ne stvaraju dom. Na njihovom stolu retko će se naći saksija s cvećem, ali imaće nekoliko mobilnih telefona i najbrži pristup internetu. Njihova je zbirka posetnica najbogatija. Usrećuje ih i službeni automobil, kao i svaka prilika za poslovnu edukaciju.

Vazdušne znakove žuljaju pravila poput tesnih cipela

Vaga teži šefovskom mestu jer joj je važan društveni status. Kao šef, Vaga je uviđavna i objektivna, ali pomalo suzdržana pa će stvoriti čvrstu granicu između sebe i saradnika. Vodolija voli samostalne poslove i mrzi rutinu. Nerado radi za druge, ali lako sarađuje sa ljudima. Ako već mora postati deo nekog sastava, učiniće sve kako bi stvorila uslove rada koji joj daju više slobode. Blizanci će često menjati poslove, ali su brzi, spretni i uspešni u onome što rade. Dva koraka ispred svih jure u nove izazove. Vazdušni znakovi odlično sarađuju sa vatrenima. Mogu mnogo naučiti od zemljanih, posebno kako se izboriti za zasluženu platu.

Ovan, Lav i Strelac su vrlo samostalni u poslu. Cene svoju nezavisnost i ne daju se lako zarobiti. Stoga teže privatnom preduzetništvu ili šefovskim položajima, gde do izražaja dolazi njihova inicijativa i sposobnost donošenja odluka. Oni su vizionari koji druge znaju povesti prema cilju, ali rado drugima prepuštaju da odrade njihove zamisli.

Vatreni znakovi uvek imaju puno ideja, ali im nedostaje strpljivost kojom bi ih ostvarili. Nemirni su, pa vole poslove koji nisu vezani uz kancelariju. Rado se kreću i putuju, ne boje se fizičkih poslova. Štaviše, nije im teško da se prihvate svakog posla koji im daje mogućnost da steknu iskustvo i nauče nešto o životu. Vole se takmičiti i pokazivati statusne simbole.

Kao saradnicima nedostaje im više strpljenja, vole se dokazivati pa ih šefovi mogu doživeti kao pretnju. Koriste svaku priliku kako bi se dokazali i nametnuli svoje mišljenje pa ih se kolege pomalo boje. Ipak, srčano brane nepravedno optužene i hrabro se bore ne samo za sebe nego i za druge.

Samouvereni su i znaju ceniti svoje vrednosti, pa im nije problem pobrinuti se za povišicu ili bolje radne uslove. Ne bave se previše uređenjem svog radnog prostora, ali im je izuzetno važno da se u svakoj prilici istakne njihova titula. Oni vole pohvale i najviše ih usrećuje i motiviše priznanje za rad. Kao šefovi znaju motivisati saradnike, ali su spremni i na timski rad dokle god se zna ko je glavni.

Ovan teži privatnoj inicijativi jer mu ona osigurava dovoljno nezavisnosti i slobode. Pati zatvoren u kancelariji, ali ga i motiviše uspon na hijerarhijskoj lestvici koji donosi više slobode u odlučivanju i više delovanja. Lav voli da istakne svoj autoritet. Velikodušan je prema svima koji ga poštuju i ukazuju mu poverenje. Strelac je dinamičan i pokretljiv, veliki je vizionar. Njegove su ideje uvek veličanstvene, a saradnike osvaja optimizmom.

Vedar kao saradnik, tolerantan kao šef, lako će se snaći u svakoj radnoj sredini. Vatreni znakovi najbolje sarađuju sa vazdušnim. Zajedno mogu pokrenuti svet! Ali im je potrebna upornost zemljanih znakova koji mogu ostvariti njihove vizije. Ta saradnja ne prolazi bez napetosti jer vatreni znakovi potajno smatraju zemljane sitničavima i preterano kritičnima. S vodenim znakovima su oprezni jer ponekad ne razumeju jedni druge.

Rak, Škorpije i Ribe imaju vrlo osetljive antene kojima upijaju vibracije iz okoline. U poslu, kao i u životu, vode ih osećanja. Ako odaberu kreativne poslove ili poslove u kojima mogu pomoći drugima, brinuti se za druge ili ispravljati nepravde, njihovi će osećaji poteći u pravom smeru i posao će im doneti zadovoljstvo.

Zahvaljujući intuiciji lako prepoznaju raspoloženja nadređenih, saradnika ili klijenata. Ako slušaju svoj unutrašnji glas, lako sarađuju, uverljivo pregovaraju i uvek prepoznaju prave prilike. Budući da su osetljivi na brojne spoljne uticaje, lako dožive stres i umaraju se više od ostalih. Teško im pada rad u kancelarijama otvorenog tipa ili u situacijama u kojima se ne mogu izolovati. Potrebno im je mirno radno okruženje, vlastita kancelarija, prostor koji je zaštićen od previše spoljnih uticaja.

Ipak, poput vode koja uvek pronađe put kojim će teći prema napred, tako i pripadnici vodenih znakova, pre ili posle, pronalaze ono što im odgovara. Nerado menjaju poslove, a odgovara im poznata sredina koja ih podseća na sigurnost doma. Njihov radni prostor zrači toplinom i mirom. Tu će se sigurno naći biljke, a najsrećniji su ako mogu dovesti i kućnog ljubimca.

Vodeni znakovi mogu biti hiroviti saradnici. Prvi naslućuju moguće probleme i pritom menjaju raspoloženje dok drugima još nije jasno šta se zbiva. Kao šefovi zbunjuju saradnike. Ponekad greške mirno praštaju, a nekad se neočekivano obrušavaju zbog sitnice.

Rak i Škorpija žele šefovski položaj. Raku je važna sigurnost pa će ambiciozno raditi. Škorpija želi da ima kontrolu i ne voli drugima polagati račune. Odlično se snalazi u igrama moći i pregovorima. Prilagodljive, snalažljive i maštovite Ribe vole neformalna okruženja, ne privlači ih položaj, nego sloboda delovanja. Vodeni znakovi odlično se dopunjuju sa zemljanim. Vazdušnim znakovima zavide na prividnoj lakoći kojom prihvataju obveze, a vatreni ih znakovi ponekad plaše, a poenkad zbunjuju svojom neposrednošću.

Izvor: lovesensa.rs
Foto: Pioxabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter