Izvor:
08.11.2019 u 17:02
0

PRESTANITE SA AGRESIVNIM TRETMANIMA: OVO je najbolje vreme za farbanje kose koje bi trebalo poštovati!

Nema sumnje da nova boja kose može instantno osvežiti vaš celokupan beauty izgled. Ako tražite promenu, nova boja kose je možda sve što vam treba. Ali ukoliko ste od onih dama koje vole da eksperimentišu sa kosom, možda ste se nekada zapitale koliko često smete da farbate kosu. Zato vam u nastavku odgovaravamo na ova pitanja.

Najpre, razmislite s kakvom bojom počinjete? Ako imate smeđu ili crnu kosu, a želite da se ofarbate u plavo, izvesno je da ćete kosu oštetiti više nego da ste otišli nijansu dve svetlije od početne boje. Ukoliko koristite blanš (što je neminovno za blonde nijanse), moraćete da napravite veći razmak između dva farbanja.

Ukoliko počinjete od prirodne boje kose, koja nikada nije bila farbana, onda se možete provući sa češćim seansama farbanja.

Učestalost farbanja itekako treba da zavisi od stepena oštećenja vaše kose. Sigurno ne želite da još više oštetitie već napaćenu kosu. Ukoliko vam je kosa mininalno oštećena i to samo na krajevima, možete se češće farbati, ali ukoiko vam je kosa spržena, veoma suva i krta, farbajte se što je ređe moguće.

Učestalost farbanja najviše zavisi od tipa farbe za kosu koju koristite.

Blanš

Ako koristite blanš, trebalo bi da prođe barem 20 dana između dve seanse farbanja. Previše blanša u kratkom roku može uzorkovati kidanje dlake i oštećenje, zato probajte da što je više moguće razvučete termine između farbanja.

Trajna boja za kosu (permanent)

Ukoliko se farbate trajnom bojom za kosu, sačekajte sa farbanjem dok vam koren ne izraste. Ako vam treba da osveženje korena, zamolite frizera da vam uradi samo koren, pre nego da farbate celu kosu.

Polu-trajna boja (semi-permanent)

Kako biste opet ofarbali polutrajnom bojom, sačekajte da vam izbledi prethodna boja, što je obično između 4 i 10 pranja kose, i potom se ponovo ofarbajte.

Ako ste i dalje nesigurni, najbolje je da se obratite profesionalcu koji će proceniti stanje vaše kose i pomoćiće vam sa rasporedom farbanja.

Izvor: glossy.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter