Izvor:
07.10.2019 u 19:12
0

ŽELITE POPULARNU BOB FRIZURU: Evo na šta treba da obratite pažnju pre drastičnog reza!

Kada je u pitanju kosa, u ovom trenutku ne postoji ništa popularnije od fantastičnog boba. To vam može potvrditi i samo jedan pogled na modne piste u Londonu ili Parizu, bilo koji događaj koji na crvenom tepihu okuplja slavne dame ili obična šetnja centrom grada.

Dosad su ga isprobale brojne slavne dame, kako domaće, tako i strane. Njemu nisu odolele ni Od Irina Shayk, Kim Kardashian, kao ni Monica Bellucci koja zbog drastične promene frizure izgleda neprepoznatljivo. Ivanka Trump i Priyanka Chopra samo su još neke od poznatih žena koje su u poslednje vreme odlučile proveriti kako im stoji bob. I znate šta? Čini se da su svojim potezom uspele mnoge uveriti kako upravo ova frizura pristaje svima.

No, ako ste već krenuli kuckati broj svog frizera ili frizerke kako biste zakazale šišanje, pričekajte još malo.

Postoji nekoliko stvari na koje morate obratiti pažnju pre nego što donesete odluku o tom drastičnom rezu.

Oblik lica je bitan

Iako bob generalno odgovara svakom obliku lica, ključno je odabrati pravi rez. Naime, postoji nekoliko vrsta boba. Kraći ili duži, stepenasto ošišan i valovit bob samo su neke od njih, a pogrešan izbor mogao bi naglasiti krive delove vašeg lica i navesti vas da pomislite kako je bob najgora frizura koju ste ikada imali u životu.

Trik koji stručnjaci za stilizovanje kose predlažu je da isprobate periku i tako proverite kako bi vam stajala frizura koja vam se sviđa.

Tekstura kose

Razmislite o tome koliko ste vremena spremni odvojiti za svakodnevno stilizovanje kose. Naime, ne odgovara svaki bob svakom tipu kose, a osim toga, svaki od njih zahteva određeno vreme kako biste ga oblikovali.

Ako imate tanku kosu, najbolji izbor je kratki bob zbog kojeg će vaša kosa izgledati gušće. Nasuprot tome, gustoj kosi bolje odgovara duži bob koji zahteva manje brige. No, ako je vaša kosa prirodno kovrdžava, budite posebno oprezni prilikom dužine, a verovatno će vam najbolje odgovarati bob koji je iza kraći, a napred nešto duži.

Česti odlasci frizerskom salonu

Ako ste pomislili kako kraća kosa podrazumeva i manje brige – varate se. Bob je potrebno redovno održavati pa stručnjaci savetuju šišanje vrhova svakih šest nedelja, a ako se odlučite na kraći bob onda će odlasci frizeru biti još češći.

Naravno, to podrazumeva i veće financijske izdatke pa proverite hoće li se ova frizura, osim u vaše vreme, uklopiti i u vaš budžet.

Izvor: Elle
Foto:Instagram/oliviaculpo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter