ZA GOSTE GUCCI REVIJE IZNENAĐENJE: "Slavite sebe ekspresijom i identitetom"! (FOTO)

 

 

Poruka dizajnera Alessandra Michelea za goste Gucci revije na kojoj je prikazana kolekcija za proleće leto 2020. je bila: "Dozvoli ljudima da šetaju kroz polje prilika, da neguju lepotu, učine različitost nepovredivom i da slave sebe ekspresijom i identitetom."

Reviju je otvorilo 60 modela u "uniformama", a polovina je nosila ravne jakne sa kopčama s prednje strane.

Jedna manekenka je zbog asocijacije na košulje kakve nose ljudi u psihijatrijskim bolnicama na dlanovima napisala "mentalno zdravlje nije moda". Iako je namera verovatno bila dobra, i pobuna mankenke nadamo se nije bila puko skretanje pažnje, teško da je iko osim nje mogao da sabere dva i dva i dobije pet. Skandal na početku, a kolekcija nikad jača.

Estetika Alessandra Michelea za Gucci uvek vrišti "više je više", i ušla je u DNK legendarne modne kuće. Međutim, ovog puta smo dobili manje upadljivih Gucci dezena, logo se pojavljuje ali ne na svakom komadu, histerija zakrpa, lanaca i čudnih kombinacija boja je prošla. Ne, Michele nije izgubio britkost i dozu bezobrazluka, ali prolećna Gucci devojka je više senzualna, manje starleta.

Nova kolekcija je sva u savršenim proporcijama i krojevima, vazdušastim materijalima, ali i onim koji teško padaju i izdužuju siluetu, prava mera luksuza koji je krenuo na žurku sa nekom street style kraljicom. U novim Gucci komadima sebe možete zamisliti i u jesenjoj laganoj šetnji vrtovima zamka Miramare u Italiji i na koncertu Trippie Redda.

Modna kuća je nekoliko fotografija s revije objavila na svom Instagramu i dodala da se radi o uniformama koje su dizajnirane samo kao poruka i da neće biti dostupne u prodaji. Ta "prazna" odeća je kreirana kako bi pokazala da živimo u svetu normativnog oblačenja koje nam diktira društvo i koje eliminiše samoizražavanje.

Da li je ovakva poruka zaslužila protest ili ovacije? Ipak glasamo za ovo drugo.

 

 

 

Izvor: Noizz
Foto: instagram/printscreen/gucci

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Ispovesti
04:30  Rano jutro