Izvor:
24.09.2019 u 20:56
0

DEVOJKE DA LI STE ZNALE? Kako napraviti kod kuće tonik za skidanje šminke? (FOTO)

Napravite same kod kuće domaći tonik za skidanje šminke. Skidanje šminke na kraju dana je apsoultno pod moranje ukoliko želite lepu i čistu kožu lica.

Prespavati sa šminkom spada među najgore stvari koje možete da priredite svom licu. Međutim, svakodnevna upotreba tonika za skidanje šminke može isušiti i oštetiti kožu lica. Koliko god bio kvalitetan i blag tonik koji koristite, hemikalije koje sadrži sigurno nisu nešto što vašoj koži treba i to na svakodnevnom nivou.

Postoje različiti načini da svoju uobičajenu rutinu u skidanju šminke učinite blagotvornijom za ten. Evo nekih od njih…

Umivanje nežnim sapunom i mlakom vodom je najklasičniji, ali svakako i jedan od najboljih načina da uklnoite šminku sa lica. Nabavite sapun koji će odgovarati baš vašem tipu lica, najbolje napravljen od organskih domaćih sastojaka kao što je kozje mleko, med i sl. Tokom nanošenja nežno utrljavajte sapun kružnim pokretima i ujedno masirajte lice.

Zamenite tonik / skidač šminke organskim namirnicama

1. Ulja – Postoji jako raznovrstan izbor ulja koja možete da korstite u svrhe skidanja šminke i čišćenja lica.

– Maslinovo ulje jeste jedno od najblagotvornijih za kožu. Ono je temeljno čisti, hrani i hidrira. Osim što pruža potrebne vitamine, nakon samo par dana korišćenja, primetićete da su se i vaši podočnjaci znatno povukli, a lice vam izgleda svežije i mlađe. Najbolja stvar kod maslinovog ulja jeste što odgovara svakom tipu.

– Kokosovo ulje je dugo bilo zapostavljano, ali nedavno su počela da se otkrivaju njegova neverovatna blagotvorna dejstva na kožu, kosu, nokte… Ako imate slabe trepavice, ovo će biti vaše idealno sredstvo za skidanje šminke. Nakon par nedelja korišćenja primetićete da su vam trepavice gušće i jače. Ako imate suvu kožu, kokosovo ulje treba da bude vaš prvi izbor.

– Ricinusovo ulje isključivo se preporučuje masnom tipu. Ako imate ovakvu kožu odlučite se za ricinusovo ulje jer je znatno povoljnije od maslinovog, a ima iste efekte.

– Bademovo ulje se smatra adekvatnom zamenom za maslinovo ulje, ali se, kao i ricinusovo, preporučuje osobama sa masnom kožom lica. Posebno se preporučuje, ako imate osetljive oči ili nosite sočiva.

– Ruzmarinovo ulje osim što je idealno sredstvo za skidanje karmina, pogotovo onog u crvenoj ili nekoj drugoj tamnijoj nijansi, još bolje hrani i hidrira usne koje su, uz okoloočnu, najosetljivija regija kože lica.

Skidanje šminke pomoću ulja je jako jednostavno. Ulje po izboru nanesite na vatu, pa kružnim pokretima trljajte lice i tako ukljanjajte tragove šminke. Ulja su možda i najbolje sredstvo za skidanje vodootporne šminka, koju je običnim sapunom i vodom nemoguće ukloniti.

Takođe, osim kao skidač šminke, ulja mogu da se koriste i kao maska za lice. Jednostavno prstima utrljajte u kožu i ostavite da upije ili nakon 10 minuta uklonite umivanjem mlakim čajem od kamilice.

2. Mleko ili jogurt je svakako najpopularnije i najčešće korišćeno sredstavo za skidanje šminke. Kombinacija mleka ili jogurta sa par kapi bilo kog ulja je pun pogodak. Mleko čisti od masnoće i najdublje slojeve kože, a veoma je efikasno i ukoliko imate osetljive oči koje peckaju i svrbe nakon upotrebe klasičnih tonika i krema. Slično dejstvo ima i jogurt. Koži vraća svežinu, pruža joj elastičnost i glatkoću. Koža lako upija proteine koje u sebi jogurt sadrži, pa je njegova upotreba preporučljiva i ukoliko nastojite da smanjite bore i regenerišete oštećenu kožu (ekcem, alergija, osip).

Napravite kućni losion za skidanje šminke

Koža oko očiju je svakako najosetljivija i ponekad je veoma teško naći odgovarajući losion ili kremu za uklnjanje šminke sa ove regije. Zato je najbolje da ga same napravite.

Tonik br. 1 – Kamilica + ulja

Potreban materjial:

– tufer
– 50ml ulja od jojobe
– 50ml čaja od kamilice
– 1 kap ulja od lavande.

Priprema: Skuvajte čaj od kamilice, procedite ga i kada se ohladi u njega dodajte ulje od jojobe i 1 kap ulja od lavande. Pre svake upotrebe promućkajte, jer će se ulje i čaj odvojiti zbog različite gustine. Tako promućkano sredstvo nanesite na tufer i ukloniti šminku sa osetljivog područja oko očiju. Zapamtite, šminka sa očiju se ne uklanja naglim pokretima trljanja, zato nakvasite tufer sredstvom za skidanje šminke, stavite na oko, zadrži oko 5 sekundi i onda lagano povlačite na dole i na gore.

Oči su osetljive, kao i koža oko njih, pa nepravilnim skidanjem šminke, kao i nanošenjem kreme za lice, možete prouzrokovati iritaciju oka, ali i pojavu sitnih bora i podočnjaka.

Tonik br. 2 – Krastavac + mleko

Krastavac kao namirnica izuzetno bogata vodom spada među najbolje za hidrataciju kože. Nije čudo što je deo velikog broja maski za lice. U skidanju šminke spada među najbolje proizvode koje možete da koristite.

Potrebni sastojci:

– 1 manji krastava
– pola šolje mleka.

Priprema: Iseckajte krastavac na kockice ili, još bolje, izrendajte, pa ga zgnječite. Dodajte mleko, pa prokuvajte 10ak minuta i ostavite da se ohladi. Nanesite mešavinu na vatu ili tufer, pa lagano trljajte lice dok ne uklonite šminku. Ova mešavina će i nahraniti kožu, hidrirati je i ubrzati smanjenje bora. Ovakva zamena za tonik se najviše preporučuje masnoj koži lica.

Tonik br. 3 – Zeleni čaj + pirinčano mleko

Potrebni sastojci:

– šolja zelenog čaja
– polašolje pirinčanog mleka

Priprema: Skuvajte čaj, dodajte mu mleko, pa ostavite da se ohladi do sobne temperature. U ovu mešavinu umočite tufer, pa čistite lice.

Tonik br. 4 – Banana + sojino mleko

Potreni sastojci:

– 1 banana
– kašika sojinog mleka

Priprema: Izgnječite bananu, pa joj dodajte sojino mleko. Sjeidnite sastojke, pa ih prstima nanesite na lice i dobro utrljajte. Ostavite da stoji 10ak min, pa isperite mlakom vodom. Šminka će biti skinuta, a koža nahranjena i nežna.

Izvor:opusteno.rs
Foto:Twitter/TravelLifestyleGuide

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter