U SAMO PAR KORAKA: Saveti za efikasan beauty sleep! (FOTO)
Svaka od nas bira da veruje u snagu beauty sleepa, pa ipak se i dalje povremeno budimo otečene i ne izgledamo ni malo sveže i lepo nakon zdravog i kvalitetnog sna, međutim, postoji nekoliko korisnih saveta, koji će naš beauty sleep učiniti znatno efikasnijim, pa ćemo se ujutru buditi sveže i prelepe.

1. Prilagodite negu svom tipu kože

Kako biste se svako jutro budile sveže, a vaša koža izgledala zdravo i sjajno, bitno je da u svoju večernju rutinu uključite proizvode koji u svom sastavu imaju vitamin A, glikolnu kiselinu i peptide, i koji tokom noći dubinski regenerišu kožu lica.

2. Spavajte u pravom položaju

Kada je beauty sleep u pitanju, najbolje je da spavate na leđima, kako vaše lice ne bi bilo nagnječeno na jastuku, jer vam se u tom slučaju koža neće borati i nećete dodatno oticati.

3. Miran san

Za efikasan beauty sleep najvažniji je miran i zdrav san, što znači da ne bi trebalo da budete izloženi plavom svetlu. Zato u spavaćoj sobi nema mesta za TV, a telefon i kompjuter moraju biti isključeni, kako vas ne bi ometali tokom sna.

4. Detaljno očistite lice

Da biste se probudile lepe i sveže, bez različitih promena na koži, važno je da imate na umu da je neophodno da detalno očistite lice od šminke i prljavština, koje su se tokom dana nakupile i da legnete u krevet sveže i odmorne.

5. Dovoljno sna

Za efikasan beauty sleep važno je da spavate kvalitetno i barem 8 sati, a posebno je bitno da legnete na vreme, odnosno oko 23 h i ustanete u 7, jer osim što utiče na lepotu ovaj sistem spavanja neverovatno utiče i na vašu produktivnost!

Izvor:nadlanu.com
Foto:freestock 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro