Izvor:
13.06.2016 u 16:02
0

NE OSEĆATE SE NAJBOLJE? Ovo su promene na telu koje pokazuju da vaš ORGANIZAM ima PROBLEMA

Ako se nekoliko dana za redom ne osećate dobro, to nije razlog za brigu jer je moguće da je u pitanju samo umor ili reakcija na nagle promene vremena. Međutim, ako se vaši zdravstveni problemi konstantno ponavljaju i traju duži vremenski period onda je neophodno posvetiti se svom telu, kako iznutra, tako i spolja.

Dobra informacija je što našte telo ume da iskaže nezadovoljstvo, pa će različite promene vas upozoriti na to da organizam ima neki problem. Evo o kojim promenama je reč.

Prevelika pojava dlačica na licu

Neželjene dlačice, naročito u predelu vilice, brade i gornje usne kod žena mogu označavati postojanje sindroma policističnih jajnika, koji predstavlja hormonski disbalas u kojem preovlađuje muški hormon testosteron.

Suva koža i nokti

Ako koža postane previše suva, a kosa sve tanja, tome uzrok mogu biti problemi sa tiroidnom žlezdom. Koža bi uvek trebalo da bude glatka, bez oteklina, osipa i izraslina nalik na krljušti. Suvu kožu može izazvati i nedostatak vitamina A, zasićenih masnih kiselina kao što su omega-3 masti ili cinka.

Ispucale usne

Suva ispucala koža oko usana može označavati nedostatak vitamina B – nijacina, riboflavina i vitamin B6. Tunjevina je bogata nijacinom, spanać riboflavinom, a B6 se najviše nalazi u leblebijama.

Bronzani ten

Ako vam koža dobije bronzani ten – ne zbog sunčanja, solarijuma i krema za samopotamnjivanje, moguće je da imate nasledni poremećaj – hemohromatozu.

Happytv.tv
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter