Izvor:
11.05.2016 u 20:21
0

POVIŠENI PRITISAK: Nikakav problem

Ako je ikako moguće da izbegnete lekove i da ovaj problem regulišete na prirodan način, svakako i to vredi probati. Evo nekoliko strategija koje vam u tome mogu pomoći.

Neka vam energična šetnja bude svakodnevna rutina
Osobe koje idu u šetnju brzim tempom doživele su značajnu promenu u vrednostima svog pritiska, pokazuju istraživanja. Oni koji svakodnevno, ili veći broj dana u nedelji, vežbaju bar 30 minuta, u proseku mogu da snize gornji pritisak za 8mm, a donji za 6mm živinog stuba.

Smanjite količinu soli
Određeni broj ljudi koji imaju povišen pritisak posebno su osetljivi na povećane količine soli u ishrani; u njih, po pravilu, spadaju oni koji imaju naslednu sklonost ka hipertenziji, kao i starije osobe. U svakom slučaju, razumna preporuka za one koji imaju povišen pritisak ili su tome skloni je da smanje ukupnu količinu soli.

Svakodnevno eliminišite stres
Pošto nas sve, hteli-ne hteli, svakodnevno bombarduju obaveze i stresovi, važno je da odvojimo vreme svakog dana koje ćemo posvetiti tome da se oslobodimo stresa. Sjajnu pomoć u oslobađanju od stresa mogu da nam pruže vežbe dubokog disanje, vežbe joge, ili meditacija.

Smanjite opterećenje poslom
Osobe koje rade više od 41 sat nedeljno povećavaju rizik da steknu povišen pritisak. Prema istraživanju koje je obavio Univerzitet Kalifornija-Irving, koji je uključio više od 24000 ispitanika, većina onih koji rade više od navedenog naprosto nemaju vremena za fizičku aktivnost/vežbanje niti mogu da se usredsrede da konzumiraju namirnice koje su zdravije i pomažu regulaciji pritiska.

Happytv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter