Izvor:
23.10.2019 u 19:47
0

IMA NADE I ZA NJIH: Šta se DEŠAVA kada se PSIHOPATE zaljube?

Psihopate su ljudi koji se bore s izražavanjem različitih vrsta emocija, posebno empatije, tuge i straha. Međutim, psiholozi veruju da se i oni mogu zaljubiti, isto kao što bilo ko može zaljubiti u nekoga, ali načini na koji oni izražavaju svoje osećanje i komuniciraju u svojim odnosima sasvim je drugačiji.

Psihopate su u stanju da vole drugu osobu

Psiholozi navode da postoje različite razine i vrste psihopatije. Ako osoba ne pokaže teške znake psihopatije, verovatnije je da može da se zaljubi. Psihopate se takođe mogu osećati usamljeno i imaju želju biti voljeni. Međutim, teško im je uspostaviti zdrav odnos zbog nedostatka emocionalne povezanosti i nesposobnosti da se otvore drugoj osobi.

Njihovi odnosi se ne zasnivaju na tradicionalnim razlozima

Budući da se psihopate bore s izgradnjom snažnih emocionalnih veza i stvaranjem intimnosti u vezi, verovatnije je da će ući u odnose koji se temelje na zajedničkim uverenjima i stavovima prema svetu. Ali, njihov partner treba biti oprezan: psihopate su krajnje sebični i obično pokušavaju manipulisati svojim partnerom da bi on žrtvovao vlastite interese u svrhu njihovih.

Psihopate mogu da teže za bliskim odnosima, ali ih retko mogu stvoriti i održavati

Psihopate verovatno neće uspeti u pokušaju stvaranja emocionalne veze s drugim ljudima zbog svoje nesposobnosti da pokažu empatiju i emocionalnu povezanost. Psihopate se ne mogu osloniti na druge ljude i često pokušavaju da iskoristiti u svoju korist.

Psihopate ne mogu da pruže emocionalnu podršku svom partneru

Psiholozi veruju da psihopati uglavnom ne osećaju strah ili anksioznost, a budući da nikada sami nisu osetili te emocije, bore se s pokazivanjem empatije i razumevanjem navedenih i ostalih osećaja kod drugih ljudi. Istraživanje pokazuje da psihopati mogu voditi brigu o drugim ljudima, ali samo u slučajevima kada to rade voljno i samo kada su uložili dovoljno napora da nauče kako da budu empatični.

Psihopate više vole kratkoročne veze

Psihopate radije stvaraju kratkoročne veze bez snažne emocionalne povezanosti. Retko su zainteresovani da ulože dovoljno svog vremena u stvaranje dugoročnih veza koje potencijalno mogu dovesti do braka. Često stavljaju sebe na prvo mesto što im otežava pronalazak odgovarajućeg partnera.

Psihopate su odlične u manipulisanju partnera

Psihopate mogu lako "čitati" druge ljude i razumjeti njihove namjere. Znaju biti šarmantni i napraviće da se osećate prijatno u svakoj situaciji i to ih čini savršenim manipulatorima. Iznenađujuće je da oni ne osećaju nikakvu krivicu kad to rade. Psihopate su egocentrični i zapravo im nije do nevolja i osećaja koje njihovi postupci mogu prouzrokovati drugim ljudima.

Njihova ljubav može da bude destruktivna

Budući da psihopate zapravo ne znaju kako da komuniciraju s ljudima na dubljem nivou, romantični odnos može biti destruktivan za oba partnera. Psihopate imaju veću verovatnoću da deluju na impulsivan način i emocionalno su nedostupni. Manipulisanjem i nedostatkom empatije mogu doneti nestabilnosti i napetosti u vezi.

Njihovi osećaji i stav se vremenom mogu poboljšati

Dobra vest je da psihopate mogu da poboljšaju svoje ponašanje kada su dovoljno motivisani za to. Psiholozi veruju da ih romantika i komunikacija s ljudima koji iskazuju ljubav prema njima mogu naučiti da budu empatičniji prema drugim ljudima i poboljšaju kvalitet svojih društvenih interakcija.

Izvor: miss7zdrava.24sata.hr
Foto: Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter